Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Barcelona: Primer Fòrum Veïnal de Dones / La Independent / Notícies gènere

El divendres 5 a la tarda, i el  dissabte 6 de maig, al matí, tindrà lloc el primer Fòrum Veïnal de Dones al Centre Cultural Teresa Pamies (*) 

Seran dos dies entre l’inauguració i els tallers en que es parlarà, entre altres, de la situació laboral  de les dones i de la feminització de la pobresa  a la ciutat. Així ho expliquen les organitzadores: “Des del bressol fins a la vellesa, constatem la feminització creixent de la pobresa. Una injusta realitat que contrasta amb les innombrables aportacions que fan les dones en tots els àmbits de la vida de la ciutat, des del treball fins a la cura de les persones, passant per la cultura i la cooperació”.

 

L’objectiu del Fòrum Veïnal de Dones  vol contribuir a “una nova embranzida del moviment veïnal i a la seva lluita per la ciutat democràtica des de les capacitats, l’energia i la mirada rebel de les dones. La trobada, a més, és el començament d’un projecte ambiciós que busca sumar més agents a la lluita per la igualtat a la ciutat”.

“Les dones son al cor de tots els problemes de la ciutat i del país”- diuen des de l’organització – “les desigualtats socials han crescut, la pobresa s’ha instal·lat als barris i les conquestes i els drets adquirits per sobreviure amb dignitat són qüestionats i amenaçats constantment”.

I afegeixen: “La degradació del mercat laboral, accelerada per les últimes reformes, afecta especialment les dones en tant que majoritàries en el col·lectiu de persones treballadores pobres. La destrucció de l’estat del benestar i el desmantellament dels serveis públics recauen sobre les espatlles de la majoria de les dones, que segueixen sent el centre de totes les violències: des dels crims de gènere fins al tràfic de persones i l’explotació”.

 

[+info]

Per a inscriure’s 

Programa:
Divendres 5 de maig. De 19 a 21 hores. Entre els actes destaquem: Inauguració; Performance del col·lectiu L’Artèria; Presentació dels Tallers Conferència d’Isabel Segura, i l’actuació de la Coral de dones de la Flor de Maig

El dissabte 6 de maig. De 9:30 a 13:45 hores s’inicien  els Tallers: Cuidem el nostre cos; Economia de la Vida; Cuidem el nostre barri, Cuidem la nostra ciutat. Al finalitzar haurà el Plenari, les conclusions i la cloenda.

(*) Centre Teresa Pamies: Carrer Compte Urgel 145. 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: la Vaga de Totes vol aturar aquest món per canviar-lo / La Independent / Notícies Gènere

Barcelona: Ensamble TPB. On line i Maria Antonieta, dos espectacles del “Festival DONA CREA-CREA MUJER“/ La Independent / Notícies gènere

Incidència política, nou objectiu de dones migrades