libro sonia García

Barcelona: “Sueños con serpientes”, nou llibre de la periodista mexicana Sonia García / La Independent / Notícies gènere

El llibre Sueños con serpientes de la periodista i gestora cultural mexicana Sonia García García, radicada a Barcelona, serà presentat per l’escriptora, poeta, dramaturga i directora teatral Eva Hibernia, a qui a més acompanyarà el responsable de la traducció de l’obra a l’italià, l’advocat, periodista, ex funcionari de la cancelleria italiana i de les Nacions Unides, Paolo Basurto. L’acte tindrà lloc el dimecres, 18 d’abril, al Consolat de Mèxic (*).

 

“Els versos de Sonia llisquen com les serps de les mitologies antigues. Arquetips d’una cultura col·lectiva que sorgeix de més cultures i s’entrellaça en la seva història personal, per representar el bé i el mal, l’ambigüitat i la transparència, l’energia vital i la perversió eròtica”, assenyala la invitació del consolat mexicà.

Sonia García García va néixer a Huauchinango, Puebla, el 1965 i viu a Barcelona des de fa quinze anys. Es va llicenciar en Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, havent estudiat Letras Españolas a la Universidad Veracruzana. També va obtenir el Màster en Periodisme i Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va dirigir el diari mexicà Diario de Xalapa i l’any 2000 va obtenir el Premio Nacional de Periodismo atorgat pel Club de Periodistas de México i va treballar 11 anys a El Periódico de Catalunya. És autora del llibre El canto del gallo, vida artística del tenor Héctor Sandoval Urbano en tres actes, en procés de publicació.

També va dirigir el documental Viejo luchador, sobre la vida del periodista Jorge Saldaña, està per sortir el documental biogràfic Las cuatro virtudes, sobre l’advocat, escriptor i periodista Rubén Pabelló Rojas i ha publicat la biografia de l’empresari mexicà cafeticultor Domingo Muguira. Ha realitzat nombroses conferències sobre la violència contra la dona, l’educació i el periodisme i actualment és directora de la Bibliomusicineteca, un espai on les activitats giren al voltant dels llibres, la música i la cultura.

García és també col·laboradora de La Independent i membre de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadors de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere.

 

Sonia García

Sonia García García.

 

(*) L’acte tindrà lloc el dimecres, 18 d’abril, en el Consolat de Mèxic a les 19.00 hores, al passeig de la Bonanova, núm. 55. Preguen confirmació.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar