Dissabte 02 desembre 2023

Dissabte 02 desembre 2023

Compartir

Barcelona: “Las artistas mexicanas: entre el reconocimiento y la invisibilidad” / La Independent / Notícies gènere

Extret del bloc de Francesca Gargallo

Escriptora, caminant, mare d’Helena, partícip de xarxes d’amigues i amics, Francesca Gargallo és una feminista autònoma que des de la trobada amb dones en diàleg ha intentat una acció per a la bona vida per a les dones en diversos llocs del món.

En el marc del 25N,  serà a Barcelona* per parlar sobre “Las artistas mexicanas: entre el reconocimiento y la invisibilidad”

 

Francesca Gargallo. Foto tomada de internet

Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Roma” La Sapienza” i mestra i doctora en Estudis Llatinoamericans per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, s’ocupa de la història de les idees feministes i busca entendre els elements propis de cada cultura en la construcció del feminisme, entès com una acció política d’ “entre dones” i les reaccions que desperta a l’acadèmia, el món polític, i a la vida quotidiana.

Enamorada de la plàstica, busca entre les artistes una expressió del plaer i la força de l’ésser dones; narradora,troba en els seus personatges la possibilitat de proposar altres punts de vista sobre la realitat que no siguin misògins; viatgera, li dóna valor als passos de les dones i la trobada sobre un món que els pertany. Entre les seves novel·les destaquen: Estar en el món; Marxa seca, i La decisió del capità, entre d’altres.

El seu llibre de contes,  Estiu amb pluja, ha estat llegit per feministes de diversos països i ha rebut una bona crítica. Entre els seus llibres d’investigació:Garífuna,Garinagu, Carib (sobre la història del poble garífuna); Idees Feministes Llatinoamericanes (una història de les idees feministes a Amèrica Llatina);Sahrauí, el poble del sol (reflexió sobre la història del poble sahrauí des fa trenta anys a l’exili a Algèria).

En l’actualitat està dialogant amb algunes dones intel·lectuals dels pobles i nacionalitats originaris d’Amèrica per escriure una història de les idees dels feminismes indígenes, des d’una epistemologia feminista no blanca ni blanquejada.

 

*27 de novembre, 12 Horas, Sala d’Actes Facultat de Belles Arts. C/Pau Gargallo, num 4

Més informació sobre Francesca Gargallo

Red de escritores

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Peru -Barcelona: La Lluita de Màxima Acuña per la dignitat / La Independent / Notícies Gènere

22 d’abril Dia de la Mare Terra es presenta el videofòrum: La Lluita de Màxima...

Zero condemnes per denúncia falsa en violència de gènere el 2019 a l’Estat espanyol

Per Redacció AmecoPress L’any passat es van interposar 168.057 denúncies per violència de gènere, mentre...

V edició del Curs de Lectures de Teoria Política Feminista

Fins dimecres, 14 de setembre Inscripcions: V edició del Curs de Lectures de Teoria Política...