Divendres 17 maig 2024

Divendres 17 maig 2024

Compartir

Barcelona: Presentació del llibre : “El senyal de la pèrdua”, escrits inèdits dels últims anys de Maria Mercè Marçal / La Independent / Notícies gènere

 

 

La presentació* del llibre pòstum de Marçal,  El senyal de la pèrdua, és un recull dels seus escrits -fins ara inèdits- dels dos darrers anys de la seva vida, un cop declarat el càncer de pit que li va llevar la vida. Serà a la Llibreria Jaimes aquest proper 3 de desembre.

L’acte de presentació serà a càrrec de Carme Riera, Jean-Paul Goujon, Heura Marçal (filla de l’autora) i Jordi Cornudella. Amb lectura de fragments del llibre a càrrec de Martina Escoda.

 

MMM

 

 

El senyal de la pèrdua a www.jaimes.cat

El 1996, quan li van detectar el càncer de què havia de morir al cap de dos anys, Marçal va començar un dietari que va anar escrivint, amb intermitències, fins poc abans del final. Es tracta d’un dietari centrat en l’experiència de la malaltia, escrit des d’una extrema lucidesa. Paral·lelament, l’autora va mantenir una correspondència intensa amb Jean-Paul Goujon, biògraf de Renée Vivien, en la qual va abocar molt bona part de les inquietuds que la definien com a persona i com a escriptora. Aquest material, que constitueix el llegat inèdit dels últims anys de la més gran poeta de la llengua catalana, es recull en aquest volum imprescindible.

 

*Entrada lliure. Llibreria Jaimes (c/ València, 318, Barcelona). A les 7 de la tarda.

 

 

Un fragment del llibre a catorze.naciódigital.cat

 

1 d’agost 1996. Avui és el tercer dia que visc amb la mort enganxada, arrapada al costat dret. Fa tres o quatre mesos -potser cinc, ja, amb el terror de les primeres proves que, aparentment, em van tranquil·litzar- vaig començar un poema. Només un vers: “Covo l’ou minúscul de la mort, arran de pit, sota l’aixella”. Ara tinc tendència a canviar-lo una mica: “La Vida cova l’ou minúscul de la mort/ ran del meu pit, la meva aixella”. Però no sé continuar en vers. (continua)

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Victòria Sau. 126 graons

OPINIÓ No sé com es fa un homenatge un acte de reconeixement no sé quins...

Barcelona: XII Concert pel Txad / La Independent / Notícies gènere

El proper 19 d 8217 abril l 8217 Associació Missió i Desenvolupament per Goundi ha...

Comunicat Vocalia de Dones de la FAVB: oposició a vetar la prostitució als carrers de Barcelona

Comunicat Vocalia de Dones de la FAVB by ACCIO FEMINISTA 26 N Des de la...