Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Bogotà: Publicació: “Estudi comparatiu de les lleis contra la violència de gènere i la seva efectivitat”

 

 

Aquest estudi, que es presentarà el febrer del 2015 a Bogotà, és el resultat d’un procés d’investigació de la companya del Consell de Redacció de La Independent, l’advocada i periodista colombiana Diva Criado.

Després de diversos anys de recerca, l’estudi ha estat escollit entre més de tres mil treballs en el marc de l’eix temàtic de recerca de Justícia i Gènere de l’Alta Conselleria Presidencial per a la Dona a Colòmbia.

El llibre emmarca les conseqüències jurídiques que tenen les lleis de violència de gènere. S’hi dedueixen els efectes que les lleis produeixen en la majoria de països, excepte en comptades excepcions que resulten insuficients a l’hora d’aplicar-les.

Pel que fa a l’orientació general, tot i les lleis vigents com a mesures de protecció integral, l’autora troba que la violència de gènere continua vigent en la societat, que els Estats no enfronten un compromís polític real, i el funcionariat encarregat d’impartir justícia moltes vegades desconeix el seu contingut. Tot això, entre altres coses, unit a la invisibilitat i al baix apoderament de les dones en els estaments de decisió, fa que les lleis promulgades pels diferents delictes establerts en el marc de la violència de gènere en els diferents ordenaments o bé es faci en situacions precàries o be es produeixi un retrocés en allò que hauria d’abastar.

 

 

Diva1

 

Reunió del Consell de Redacció de La Independent, escoltant estudi de Diva Criado

 

 

Diva2

   Diva3

 

 

Diva 4

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar