Diumenge 03 desembre 2023

Diumenge 03 desembre 2023

25N – Catalunya central: Associacions de dones i institucions de la Catalunya central mostren el rebuig a la violència masclista

El Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones ha tingut un caire altament institucional arreu de les comarques centrals. Diversos ajuntaments han llegit el manifest en rebuig a la violència envers les dones. En alguns llocs aquest acte no ha estat aïllat, sinó que formava part de cicles o setmanes d’intensa activitat de conscienciació i denúncia. En aquest sentit, cal destacar la Setmana contra la Violència eners les Dones organitzada per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, juntament amb diverses associacions de dones i ajuntaments a diversos municipis de l’Anoia, o el mes Contra la Violència envers les Dones a Vic, organitzat per VicDones i el SIAD d’Osona, on Vic s’han celebrat exposicions,tallers i xerrades. 

 

“Fes-te valer contra el masclisme. A la violència, tolerància 0”. Aquesta és una de les diverses frases que es poden llegir a l’espai web que l’Ajuntament de Manlleu ha habilitat com a mostra de rebuig a la violència masclista, entre altres iniciatives. A Manresa, diverses institucions han organitzat exposicions, tallers sobre prevenció de la violència masclista a diversos instituts, i espais de debat per a joves. Un miler d’espelmes van ser enceses en record a les dones assassinades per violència masclista el 27 de novembre a la plaça Sant Domènec, on també va haver-hi actuacions musicals.


Coincidint amb el Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones, el 26 de novembre, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga van presentar el Protocol d’atenció en situació de violència masclista a nivell comarcal. L’acte institucional del Govern a la Catalunya central es va celebrar el 25 novembre al Casal de la Gent Gran de Manresa, on  l’escriptora Sílvia Alcàntara va llegir el manifest unitari.Cardona organitza un taller de cuina


Tot i el caire reivindicatiu majoritari, alguns ajuntaments van organitzar tallers que van crear polèmica. Aquest és el cas de les activitats emmarcades dins del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones del municipi de Cardona (el Bages), les quals van ser un taller de cuina amb herbes i un taller de risoteràpia. Alguns col·lectius comarcals i grups polítics de l’oposició van criticar al govern municipal de Cardona per organitzar uns actes que no corresponen amb la rigorositat i la reivindicació que la jornada requereix, a més de donar cobertura als marcats rols sexistes.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones de la Fita. Cubelles: Sopar de Sociès i Amigues. 8 de Març

  Les Dones de la Fita de Cubelles amb motiu del dia 8 març dia...

Perfil: Edith Lederer – periodista llegendària

‘Edith Lederer Foto: frodo.at   Periodista llegendària, trencant fronteres a la sala de premsa i...

Periodista y escritora

L’imprescindible, l’important i l’accessori

  OPINIÓ En moments com el que estem vivint, confinades a les nostres llars, és...