corazon roto

Compartir

Catalunya: Un estudi relaciona trastorns afectius amb malalties cardíaques / La Independent / Notícies Gènere

Des de la perspectiva de l’atenció sanitària específica per als pacients amb trastorns afectius, que les dones i homes pateixen per igual, el control del risc cardiovascular és un element important que tindrà en compte l’estudi sobre “Trastorns afectius i risc cardiovascular de la població general : efecte diferencial dels mecanismes fisiopatològics.

 

 

El projecte que avancen investigacions de l’IMIM; IDIBGI i IDIAPJGol, liderat per Josep Garre-Olmo, investigador de l’Institut d’Assistència Sanitària i de l’IDIBGI, determina el grau d’associació de factors de risc cardiovascular amb la presència de trastorns afectius responsables de la depressió.

El nou estudi proposa aprofitar l’existència de taules de risc cardio vascular (CV) que fa servir REGICOR (Registre Gironí del Cor), que acomoden la funció de Framingham a les característiques d’incidència de cardiopatia isquèmica i prevalença de factors de risc locals, afegint els trastorns afectius a la investigació.

Les estimacions epidemiològiques indiquen que la prevalença de vida se situa en el 14,6% en països d’ingressos elevats i al 11,1% en països amb baixos ingressos i que més de 300 milions de persones les pateixen en el món. L’estudi vol proporcionar dades poblacionals sobre la incidència de diversos trastorns afectius que són determinants del risc associat, segons les variables clíniques i demogràfiques ja existents.

El Projecte ha estat finançat amb 45.688,97 € d’una beca competitiva del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut 2016-2020. Ha estat impulsat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i serà desenvolupat sobre una mostra representativa de la població de 4.000 participants. Es preveu que els primers resultats es puguin donar a conèixer a partir del primer trimestre del 2020.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar