Divendres 14 juny 2024

Divendres 14 juny 2024

Barcelona: Jornada de gènere i memòria a la ciutat / La Independent / Notícies Gènere

“La jornada ‘Barcelona, gènere memòria i espai públic’, proposa un diàleg des de la visió de la ciutat com un espai important on preservar la memòria col·lectiva, però sovint es on també es fan més públics els oblits, molt especialment els de les dones. Hi ha una part important d’aquesta memòria vinculada a esdeveniments viscuts a la ciutat de conflictes que no han estat prou resolts”, explica l’organització d’aquesta jornada que es durà a terme la tarda del proper 18 d’octubre del 2018, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

 

 

Es tracta doncs, diuen, per una banda de poder fer justicia a través de la memòria viva que encara es pot rescatar i per altra, fer visibles els referents patrimonials dotant-lo de continguts que puguin ser viscuts per la ciutadania. La proposta és construir un mapa interactiu d’abast de l’àrea metropolitana que visualitzi els espais de referencia tant històrics com de memòria que ens permetin donar altres formes d’ús de l’espai present i futur. La creació de llocs simbòlics forma part de la recuperació de la memòria col·lectiva del passat i per tant és molt necessari incorporar la mirada de les dones.

“Volem obrir el debat de la ciutat viscuda com una oportunitat de recrear llocs per a la memòria i la generació d’experiències col·lectives que serviran per a la transmissió no només Intel·lectual, sinó emocional, del nostre passat col·lectiu des de la perspectiva feminista”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mona Zhimin Tang, dissident xinesa inaugura el CICLE DE DRETS HUMANS CASA del TIBET

Aquesta dona artista i activista de drets humans establerta a Holanda, inaugurarà el proper dimarts...

ICIP: convocatòries d’ajuts a la recerca en l’àmbit de la pau

l’ICIP ha obert dues noves convocatòries d’ajuts a la recerca en l’àmbit de la...

A les dones ens convé participar en el cohabitatge

Joana Puig és vicepresidenta de Cohousing Barcelona, una cooperativa fundada per la Fundació Itaca...