Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Barcelona – Guinea Equatorial: Melibea Obono destapa en un llibre la vida de les lesbianes a Guinea Equatorial / La Independent / Notícies gènere

“Jo hauria d’haver nascut home per ser feliç” diu una de les protagonistes del llibre Yo no quería ser madre. Vidas forzadas de mujeres fuera de la norma, de Trifonia Melibea Obono, que Editorial Egales acaba de publicar. 

 

 

 

 Portada del llibre

 

 

Trenta dones guineanes han estat entrevistades per l’autora que vol denunciar la situació de les persones LGTBI… a Guinea Equatorial, les quals pateixen persecució, marginació, violència social i institucional a més de la manca d’informació i de referents tant habitual en molts països del continent africà.

En aquest context, la situació de les dones és encara més preocupant. L’obligació de la maternitat és una tradició molt arrelada que comporta la normalització de la feminitat. Una societat profundament patriarcal i tribal les aboca a la submissió, l’explotació sexual i la violència masclista.

A Guinea Equatorial, que va ser colònia espanyola, hi ha total incertesa legal en aquests temes, però són vigents encara moltes lleis franquistes que s’apliquen amb la població LGBTI… El compromís feminista de T. Melibea Obono l’ha portat a posar de manifest les desigualtats i les injustícies contra les dones i, especialment, contra les lesbianes, bisexuals i transsexuals en el continent africà i, molt especialment, dins la seva ètnia Fang, majoritària al país.

Durant la presentació del llibre, que va tenir lloc el passat 12 de desembre a la Llibreria Cómplices de BCN, l’autora declarava: “En l’ètnia Fang, una dona no és persona, és un bé. Les nenes Fang es converteixen en font d’ingressos en quant menstruen … i no és una preocupació institucional que la situació de la dona canviï”

Lectura obligada en aquestes festes suposadament solidàries.

 

 

IMG-20191219-WA0000 

Melibea Obono presentant el llibre el 12 de desembre a la Llibreria Cómplices de BCN

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: creada Agència de Comunicació 8M per la vaga feminista / La Independent / Notícies gènere

La Independent s’ha sumat a l’Agència de Comunicació creada expressament per fer el seguiment de...

Maribel_Igualada

El 8 de març, encara

    OPINIÓ Encara avui m’arriben aquells comentaris, entre sobrats i perdona vides, que les...

Barcelona: CONFERÈNCIA Primaveres arendtianes 2016 / La Independent / Notícies gènere

  El Seminari Filosofia i Gènere del GRC Creació i Pensament de les Dones presenta...