Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Andalusia. Estat espanyol: Els estudis STEM i les nenes / La Independent / Notícies Gènere

Les nenes i les disciplines STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques)
Quarta edició de Greenlight for girls (g4g) 

Les nenes de l’Estat espanyol estan descobrint els estudis STEM. La ciència, les matemàtiques, la tecnologia i l’enginyeria, no són ‘cosa de gènere’. Ni tampoc matèries avorrides.

  

 

Per tal d’eliminar estereotips i fomentar entre les nenes l’interès pels estudis STEM, el 14 de desembre de 2019 va tenir lloc a Andalusia la quarta edició de Greenlight for girls (g4g) que se celebra a Espanya, promoguda per la Junta d’Andalusia – representada per la directora general d’Economia Digital i Innovació de la Junta, Loreto del Valle -i liderada per l’organització internacional sense ànim de lucre, greenlightforgirls (g4g) i per Cisco (Partner Global d’g4g).

Amb l’ajuda de més de 100 voluntaris, més de 1.000 noies d’entre 11 i 15 anys, que van participar en més de 40 tallers pràctics en set universitats públiques i la Casa de la Joventut de Cadis.

Van aprendre sobre Internet, a configurar una xarxa sense fils, a imprimir un accessori en3D o a extreure el seu propi ADN, entre altres activitats.

 

Reduir la bretxa de gènere en els estudis STEM

En el transcurs d’aquesta edició es va assenyalar que Institucions, agents socials i empreses han de col·laborar per reduir la bretxa de gènere en STEM, ja des infància i es corraborà ??que cal inspirar la propera generació de dones STEM “.

En aquest sentit un dels programes que promou Cisco per a la formació en tecnologies digitals de joves estudiants d’ambdós gèneres i de treballadors en actiu amb diverses iniciatives de RSC (Responsabilitat Social Corporativa) és el Cisco Networking Academy (NetAcad).

Es tracta d’un programa emmarcat en Digitalitza on ja s’han format a 200.000 estudiants espanyols (més de 26.000 dones) des de l’any 2000.

 

Dificultats per trobar personal qualificat

Encara que s’estima que entre 2017 i 2022 la digitalització crearà 1,25 milions de llocs de treball a l’Estat espanyol, una de cada quatre companyies tecnològiques té dificultats per trobar personal qualificat com: Enginyers informàtics, especialistes en Big Data, ciber-seguretat, xarxes o robòtica.

“Està demostrat que les organitzacions que inclouen a les dones en la seva gestió aconsegueixen millors resultats, a més d’ajudar a superar el dèficit de professionals”, apunta Andreu Vilamitjana, director general de Cisco Espanya.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Santa Coloma de Gramanet -Internacional: Jornada Internacional Data Feminism a La Ciba

L’objectiu és reunir a dones referents en la construcció feminista de les tecnologies data per...

Catalunya: llibertat d’expressió i llibertat d’informació vers 1-O / La Independent / Notícies gènere

Davant el tancament de webs, el registre d’impremtes, la detenció de gent per posar cartells,...

Les principals tendències de negoci per als pròxims 6 mesos

  A les trobades Update, que es realitzen semestralment en oberta les principals capitals i també...