imatge_de_whatsapp_2022-11-10_a_les_15.32.01c1

Compartir

Barcelona: #FilmsDones #29aMostra. Trenta aniversari del Manifest Ciberfeminista per al Segle XXI

Als Cinemes Girona, aquest 20 d’abril, la Mostra de Films de Dones de Catalunya celebra el trenta aniversari del Manifest Ciberfeminista per al Segle XXI de VNS MATRIX dedicant el programa Pensadora de 2021 a Remedios Zafra.

Aquesta escriptora i assagista de la cultura digital i els ciberfeminismes farà una conferència i tot seguit es projectaran cinc peces audiovisuals que “mostren algunes de les preocupacions, debats i estètiques de l’art digital i la resistència virtual feminista al llarg d’aquestes tres dècades”, expliquen des de l’organització.

La proposta d’aquest programa és la de “reconnectar amb el codi i reapropiar-nos, una vegada més, del ciberespai”, afirmen.

Programació 20 d’abril als Cinemes Girona

Undaddy Mayframe de SODA JERK. Austràlia, 2014. 2’. Undaddy Mainframe revisa el malware feminista del col·lectiu pioner australià VNS Matrix. En aquesta obra-remix, el seu text seminal A Cyberfeminist Manifesto for the 21st Century (1991) es recodifica a través de vídeos informàtics d’instruccions dels anys noranta.

Bonding Booth, VNS Matrix, Australia, 1993, 6’. vídeo va formar part de la instal·lació artística All New Gen (1993), un videojoc interactiu “per a gèneres no-binaris”.


The Intruder de Natalie Bookchin, Estats Units, 1999. 12’. “No és un joc tot i que la seva aparença porti a pensar-ho. Els punts (d’haver-ne) no ens ajudaran a salvar el personatge femení (que no protagonista) de la història de Borges La Intrusa, sobre la qual es construeix aquesta obra.

SENEB, de Tabita Rezaire, Sud-Àfrica, 2016. 8’. “SENEB és una casa web, és un centre de salut, és una comunitat, és un espai per ser, per existir i per prosperar. SENEB prové de l’antiga paraula/símbol kemètic que significa salut, però també significa so […].

Mex and the animals, d’Elisa Gleize, Canadà, 2020. 9?. Mex and The Animals té lloc en un futur postapocalíptic escenificat a Second Life. L’avatar Mex ha nascut en un món sense animals i narra la seva cerca melancòlica d’una fauna extingida mentre contempla simulacions reductores i comercialitzables.

Més informació al web de Mostra Films de Dones

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar