Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Compartir

Barcelona: exposició Les Bruixes del Gat Sirius del Poble Sec / La Independent / Notícies gènere

La BiblioMusiCineteca acull l’exposició Les Bruixes del Gat Sirius del Poble Sec. Fotografies, filmacions, vestuaris i estris conformen aquesta interessant mostra òn es dona conéixer l’origen i les llegendes d’aquestes fantàstiques criatures que acompanyen a l’enfurismat Gat Siriuis en totes les aventures dels Diables del Poble Sec.

 

 

 

 

IMG-20210114-WA0005

 

La mostra permet acostar-se a la participació de les dones tant en la il·luminació de les torxes, com en l’elaboració del vestits, dissenyats per cadascuna de les participants. Les bruixes son les figures mes reivindicatives del femení, encara que siguin essers de fantasia que conformen el bestiari del imaginari festiu català.

Marga Arregui, membre dels Diables del Poble-sec i encarregada de la secció de l’Entitat explica que està dividida en dos apartats. Per una banda, els i les visitants poden veure i llegir informació sobre el Gat Sírius. Per l’altra, trobaran exposats els vestits de les bruixes que acompanyen la bèstia en les seves sortides.

El Gat Sírius, creat l’any 2012 per l’escultora vilafranquina Dolors Sans, és una figura relacionada amb la font del Gat de Montjuïc, un element característic i popular del barri del Poble-sec. Diu la tradició que al voltant d’aquesta font s’hi reunien bruixes i s’hi organitzaven aquelarres, és per aquest motiu que cinc bruixes acompanyen el Gat.

 

 

IMG-20210114-WA0006

 

 

Com assenyala Arregui, aquestes acompanyants van néixer com un grup de tres per encendre cada un dels punts de foc de la bèstia. “Amb el temps es van afegir dues bruixes més per cobrir les baixes que es poguessin produir”, comenta. Cada una d’elles, a més, té una història al darrere: hi ha la Bruixa Sarga (la cosidora), la Bruixa Sídia (la cuinera), la Bruixa Síngrid (la sàvia), la Bruixa Salaf (la del temps) i la Bruixa Titina (la de l’infern).

L’exposició es podrà veure fins al 7 de febre, en la seu de la Associació Cultural, en Vilà i Vila, 76. L’entrada es gratuïta.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les dones, en primera línia en la prevenció d’incendis

  Aquest darrer 15 de juny s’ha posat en marxa, com cada estiu, i fins...

Guatemala: El Govern crea una força especial contra el femicidi

Després que aquest dimarts tres dones van ser assassinades de manera violenta en menys de...

Dones Candidates a Sindiques de Greuges

       OPINIÓ L’Ajuntament de Barcelona ha obert el procés de presentació de candidatures...