Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Catalunya: Enquesta de Violència Masclista el 2016 / La Independent / Notícies gènere

El Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Interior, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” han signat un conveni de col·laboració per a l’elaboració de la segona edició de l’Enquesta de Violència Masclista a Catalunya, l’anterior es va realitzar en 2010

L’enquesta permetrà estudiar la prevalença de la violència masclista a Catalunya en els següents àmbits: agressions masclistes als espais públics, discriminació per raó de sexe i assetjament sexual a la feina, agressions en les relacions de parella i exparella i agressions masclistes d’especial gravetat. També es mesuraran les percepcions i els valors dels homes i les dones en l’àmbit de la violència masclista.

L’objectiu és obtenir informació estadística fiable i útil per a la presa de decisions i l’impuls de programes específics. Tot això contribuirà a millorar l’eficàcia i l’eficiència de les actuacions des de les polítiques públiques al voltant de la violència masclista i donar suport a les actuacions preventives i d’intervenció amb les víctimes que duen a terme les institucions públiques i privades.

La nova enquesta incorpora noves qüestions no previstes en l’edició anterior com l’assetjament mitjançant les noves tecnologies o els efectes de la violència respecte dels fills i filles de les dones que la viuen.

L’Enquesta sobre Violència Masclista es realitza sobre una mostra que estarà formada per un màxim de 9.499 dones i 1.378 homes, distribuïts territorialment de manera proporcional a la població resident de dones a partir de 16 anys i, si s’escau, dels homes de forma aleatòria. El conveni també preveu un tractament específic per a la ciutat de Barcelona amb una mostra de 4.000 dones i 600 homes.

La Generalitat aporta 65.000 euros per a la realització de l’enquesta. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona aportarà 55.121 euros, mentre que l’Obra Social “la Caixa” aportarà 35.000.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Heroïnes assassinades

OPINIÓ Reivindicació de la memòria de resistència de les dones assassinades per la violència masclista...

Contra la criminalització dels drets humans

Per conscienciar sobre la defensa dels drets humans, l’Associació d’Investigació i Especialització sobre Temes...

Catalunya: Recomanacions sobre el tractament de les persones LGBTI / La Independent / Notícies Gènere

El passat cap de setmana es van registrar sis agressions homòfobes a Barcelona. El...