Dijous 25 juliol 2024

Dijous 25 juliol 2024

Compartir

Barcelona: Dones del món cantant juntes per la llibertat / La Independent / Noticies Gènere

 

“Me Too» «Jo també», és el nom d’un moviment iniciat en les xarxes socials. Va sorgir amb força a l’octubre de 2017 per a denunciar l’agressió sexual i l’assetjament sexual, a partir de les acusacions d’abús sexual contra el productor de cinema estatunidenc, Harvey Weinstein.

    

 

 

La frase consigna, va ser creada i utilitzada anys enrere per a denunciar els abusos i la violència per l’activista social Tarana Burke, i ha estat popularitzada internacionalment per l’actriu Alyssa Milà, qui va animar a les dones a tuitejar les seves experiències per a denunciar els comportaments misògins i la violència contra les dones.

 

unnamed 3---

 

 

L’abast d’aquest impacte va arribar a moure a desenes de milers de persones responent al tuit de Alyssa Milà. La resposta internacional ha estat molt important. L’etiqueta es va estendre a mes de 85 països i el Parlament Europeu va celebrar en les seves oficines, a Brussel·les, una sessió concretament en resposta a la campanya “Me Too” després de la qual van augmentar les denúncies d’abús en el Parlament Europeu.

A partir d’aquest ressorgir tan important del “Me Too” es comencen a crear a nivell internacional i en diferents països del món, grups de dones principalment des del feminisme per a donar resposta i suport a milers de dones en risc de violència.

A Barcelona concretament s’ha creat a partir del “Me Too” una Coral Performance (impulsada des de Dóna i Cançó) dirigida per Alicia Martel, feminista, compositora, cantant i professora de música. Aquest espai mather, format per unes 30 dones té com a objectiu, a través de la música i de “dones cantant juntes”, donar un espai a dones d’una gran diversitat  que es troben en diferents situacions. 

 

 

unnamed 1unnamed

 

 

Una de les seves finalitats és la creació de diferents corals a diferents barris de Barcelona, i experimentar la força de les dones cantant juntes, parlant del suport mutu, de les cures, de la comprensió, la generositat, la solidaritat i la cerca de l’apoderament i d’altres camins.

De moment aquests moviments estan interpel·lant a l’Estat pel que fa a la violència que sofreixen les dones, però segons les activistes tenen com a objectiu anar més enllà a fi que es qüestionin definitivament les bases on es generen aquestes violències. Creuen ser capaces de la construcció d’un altre món possible, transformant aquest sistema i incloent en els seus objectius  la sensibilització sobre el canvi climàtic.

 

 

unnamed 4

 

Segun comenta la directora Alicia Martel, ja hi ha dos barris importants de Barcelona, interessats a crear aquests punts comuns de musica, dona i cançó, l’Eixample i Sant Andreu, i convida a les dones a participar en aquest projecte pioner en utilitzar la música i la cançó com una eina de pau i llibertat …

(“LA CORAL-PERFORMANCE #METOO  és un projecte social que vol donar visibilitat a tot allò que les dones volen dir, sigui quina sigui la condició social, l´edat, la nacionalitat, la diversitat, etc. És un espai obert, un espai multidisciplinar on la música, les accions teatrals o la poesia seran el fil conductor que farà de nexe. Construir una xarxa feminista és molt important per aquest projecte. La sororitat significa realment que totes les dones prenguin consciència que tot el que passa les involucra a totes i que es pot generar un canvi transmetent aquest missatge al conjunt de la societat. Però primer de tot, és un espai de reconciliació entre totes les dones.”)

 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Temes sobre la taula i llibres que cal llegir

Ha tornat a començar el curs i hem de reconèixer que els feminismes continuem tenint...

Consell de Dones: Manifest 8 de març de 2013 Dia Internacional de les Dones

Manifest 8 de març de 2013 Dia Internacional de les Dones (aprovat a l’assemblea del...

Estat Espanyol – Europa: Una periodista impulsa una petició al Parlament Europeu de protecció de dones en xarxes socials / La Independent / Notícies gènere

“Si tens sort, només t’insulten. Però el més probable és que t’amenacin amb violar-te, amb...