Divendres 17 maig 2024

Divendres 17 maig 2024

Compartir

Autoritzar el talent i el lideratge femeni com a canvi de paradigma

El II Congrés Internacional de lideratge femení, LIFE’12 que organitza l’Escola Superior de Comerç Internacional, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, va tenir lloc a Barcelona els dies 14 i 15 de setembre i va comptar amb la participació de ponents (experts i expertes) que dediquen la seva activitat a elaborar eines que permetin aflorar el talent femení en les diferents àrees de la societat, i valorar el Lideratge femení.

Life’12 neix com a proposta de canvi de paradigma social i personal cap a un procés d’autorització de les dones i de creació de la cultura femenina del públic, com a forma de consciència de la realitat que ens porti a emprendre una revolució que generi una nova visió de la convivència per a homes i dones (llegiu el programa).

Entre les ponències, cal destacar “L’estratègia conscient”, a càrrec de Jordi Mas, basada en la inclusió de la por com a element estratègic en tots els processos d’anàlisi tant en l’esfera privada com en la planificació social, o la ponència de Montse Gatell, presidenta l’Institut Català de les Dones (ICD), que va reivindicar el talent femení per a la construcció d’una Catalunya amb més futur, advertint que “no es pot prescindir del talent de la meitat de la població sense pagar les conseqüències, sense alterar el resultat de l’esforç de tota una comunitat en qualsevol àmbit “.

No es poden parar els avenços de les dones

L’ex ministra, Carme Chacón, va pronunciar una de les conferències plenàries de major expectació parlant de la necessitat de portar el lideratge femení als mitjans de comunicació, afirmant que “es necessiten més dones liderant la vida pública” i va destacar la invisibilitat a la qual van ser sotmeses les medallistes olímpiques espanyoles tot i haver liderat el medaller olímpic espanyol. “Els diaris esportius, fins i tot aquells que usen dones per ajudar a vendre, no van donar portades a les nostres dones olímpiques” – va recordar Chacón.


La jornada va acabar amb la taula de LIFE UNIVERSITY que van realitzar tres estudiants universitàries, Laura Suarez, Alba Jurat i Montserrat Casademont, on van exposar la necessitat de portar a les aules els conceptes de lideratge femení perquè les més joves puguin beneficiar-se dels models estratègics que les ajudin a portar les regnes de la seva vida. Carmen García Ribas, directora del Congrés i primera conferenciant, va tancar el congrés amb la participació de totes les assistents que van resumir amb entusiasme el que els hi havia aportat les diferents sessions, destacant els següents termes: poder, autorització,
submissió, aflorar el talent.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

24 de maig Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament

En la secció de Feminismes i Igualtat parlem avui del Dia Internacional de les...

Més veus des de la comunicació no sexista

A Cuba diversos productes comunicatius ofereixen una mirada plural a les dones i la...

Mercè Miralles, la Fundació Real Dreams, TVC i la SER premiades pel Consell Municipal de Benestar Social

El Saló de Cent de l 8217 Ajuntament de Barcelona convertit en plató de...