Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

Compartir

Amb Julian Assange manipulen una causa de les dones per una agenda política

El poder de WikiLeaks

Per Katrin Axelsson, d’ARTEMISA. Argentina 

 

Moltes dones, tant a Suècia com al Regne Unit, es farien creus davant l’inusual zel amb el qual Julian Assange està sent perseguit per denúncies de violació. Les dones de Suècia no ho porten millor que les britàniques pel que fa a violacions. Encara que Suècia té el més alt número per càpita de denúncies de violació a Europa i aquestes s’han quadruplicat en els darrers 20 anys, la taxa de condemnes ha baixat.

 

 

 

 

El 23 d’abril de 2010, Carina Hägg i Nalin Pekgul (primera ministra i presidenta de Dones Socialdemòcrates de Suècia, respectivament) van escriure en el Göteborgs-Posten que fins a un 90% de les violacions denunciades mai arriben a judici. L’any 2006, sis persones van ser condemnades per violació, encara que gairebé 4.000 havien estat denunciades. Van donar suport a l’Amnesty International per a què realitzés una investigació independent que examinés els casos de violació que van ser tancats, i la qualitat de les investigacions originals.

 


 

 

A Julian Assange, que sembla no posseir condemnes criminals prèvies, se li va negar fiança a Anglaterra (en principi; ara està en llibertat condicional sota fiança i amb perill d’extradició si l’envien a Suècia), malgrat comptar amb assegurances de més de 120.000 lliures. La fiança, però, és una rutina en les denúncies per violació.

Durant dos anys, hem donat suport a una dona que va patir violació i violència domèstica d’un home que havia estat condemnat després d’intentar assassinar una excompanya i el seu fill (se li va concedir fiança mentre la policia investigava).


Wikileaks_logo

 

Hi ha una llarga tradició d’utilitzar la violació i l’assetjament sexual per agendes polítiques que res tenen a veure amb la seguretat de les dones. Al sud dels Estats Units d’Amèrica, el linxament d’homes negres era justificat sovint dient que havien violat o mirat una dona blanca. Les dones no prenen de manera graciosa que la nostra demanda de seguretat sigui manipulada, mentre la violació continua sent descuidada, en el millor dels casos, o protegida, en el pitjor d’ells.

 Katrin Axelsson *Dones contra la violació

(Aquí, versió original de l’article)

http://www.guardian.co.uk/media/2010/dec/08/wikileaks-rape-allegations-freedom-of-speech?CMP=twt_fd

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Colòmbia: Solidaritat i suport amb les activistes de La Tremenda Revoltosa / La Independent / Notícies gènere

© La Tremenda Revoltosa   La Tremenda Revoltosa és una batucada que entén que els tambors...

Varsovia: Barcelona: CONGRÉS: Emocions, cossos i migracions / La Independent / Notìcies gènere

S’obre la crida de comunicacions per al simposi “Memoria encarnada. Emociones, cuerpos y migraciones en...

Hem sobreviscut al primer semestre i continuem

Incertesa sobre el futur immediat, moments difícils i manca de respostes han marcat aquest primer...