Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

A totes les dones que han parit la Marea de la Revolució

 

Signen: Dones Compromeses, Resistents, Enxarxades, Austeres, Revolucionàries, Activistes, Desobedients, Integrals, Creadores, Actives, Lliures, Somniadores…

8 de març del 2013

——————————————————————

Marea desobedient per a la Revolució Integral

Mar ja no tenia por. El temor era subtil i fugaç, només per la possibilitat de tornar als moments en els quals no li pertanyien les seves temors. Però sempre, quan entrava a una cova, s’hi endinsava mentre s’acariciava al ventre de la Muntanya, on sabia que si volia expressar-se, la sentien:

– Aquí estàs segura, pots explicar-m’ho —va dir ressonant una veu familiar.

Mar no tenia temps a perdre. Va tenir la certesa del temps del sí, i va arrencar a comunicar-se des de la veu d’una realitat que no li pertanyia només a ella:

– Estem refent la llar. T’ho dic amb la fermesa i la confiança de la coherència. Ens estàvem descuidant de posar llenya al foc, i els pals no ens deixaven de caure. Moltes companyes pensaven que les trepitjarien si sortien del camí traçat i per aquest motiu baixaven la mirada.

Ara hem après, caminem lliures, i ens hem compromès a construir juntes. Continuem per la drecera que ja poques dignament caminaven: cap a l’alliberament i la reconstrucció de les condicions de la nostra existència com a subjecte col·lectiu. L’anomenem Revolució Integral, i sabem que t’agradarà.

La veu de la Muntanya va pronunciar un llarg silenci alhora que feia memòria de totes les vegades en què al llarg la Història havia vist florir processos revolucionaris. Va recordar les revolucions manipulades, les que no van canviar res; les que no eren revolucions. Però, també, recordava les floretes rebels, les més dignes, les més pures; aquelles que mai no han deixat de resistir i batallar per la descolonització. Les originàries que conserven en la saviesa dels seus pobles la recepta del viure bé, no del benestar individual, sinó del conviure amb abundància del que és fonamental, en el fluir dels sentiments i de la vida alegre.

Ho va comprendre de cop: la llavor d’aquesta Revolució germinarà reforçada per les capacitats d’aquelles que li donen l’aigua i la llum; la capacitat de vincular-se amb l’entorn i recuperar els sabers ancestrals.

Ella, la Muntanya, es va comprometre a aportar la Terra on fer créixer la Revolució Integral.

– Un nova revolució, que emocionant! I què més necessiteu? —va respondre animada la veu de la Muntanya.

Continua llegint –> http://enricduran.cat/marea-desobedient-per-a-la-revolucio-integral/

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ma. Àngels Viladot

Però si només és un acudit! L’humor sexista

OPINIÓ Deia un savi que on no hi ha sentit de l’humor hi ha dogma....

“Desitgem una democràcia de qualitat” diu Carme Valls, un cop dissolt CpC

Carme Valls-Llobet és metgessa endocrinòloga, i fins l’any 2011 ha estat presidenta del Centre...

“La meva pàtria es la que m’avergonyeix”

Dones palestines en un control de soldats israelians el 1988. Foto:cineddhh.org. Bibliotecària jubilada, hebrea...