Divendres 12 abril 2024

Divendres 12 abril 2024

Compartir

A Tortosa, volem una ciutat de persones enfrontades unes a les altres?

21 de juliol de 2011

Des de la Xarxa per la Convivència a Tortosa reflexionem sobre la carta al director escrita pel regidor tortosí de PxC publicada recentment a diversos diaris locals. Com serà segurament habitual durant aquesta legislatura, el sentirem en diferents fòrums parlant de la Tortosa que ell vol. No està sol en les seves observacions; hi ha veïns i veïnes que també expressen punts de vista semblants. Com a Xarxa tenim el compromís de treballar amb la comunitat tortosina per millorar la convivència i la cohesió social a Tortosa. L’experiència ens ha ensenyat que callar o reaccionar a la contra no són les millors opcions. Tenim la responsabilitat d’obrir un diàleg amb la ciutat que incorpori el màxim possible de veus que actualment es troben als nostres carrers i així poder anar construint una visió compartida.


A Tortosa, volem una ciutat de persones enfrontades unes a les altres? Volem barris marcats per l’odi, el rebuig, els insults i els maltractes entre veïns? Volem que els veïns es posin en armes i patrullin els carrers? Volem viure en un estat d’alarma i d’hostilitat permanent entre veïns?

Parlant amb persones de Tortosa, gairebé tothom diu que vol viure en pau i tranquil·litat, a casa seua i amb el veïnat. Gairebé tothom diu estar d’acord amb els principis democràtics d’una societat justa i igualitària. Gairebé tothom diu que comparteix el respecte pels drets humans.

És que hi ha algú a Tortosa que diria amb sinceritat que creu que unes persones són superiors a les altres? Que unes persones han de tenir més drets que unes altres? Que hi ha persones que han de ser perseguides, vigilades i expulsades de la ciutat?

A Tortosa, com a tot arreu, la gent som diferents i diversos, sempre ho hem sigut. La gent gran, els joves, els xiquets i xiquetes, les dones, els homes… tots tenim necessitats, desitjos, interessos, projectes singulars però ens uneix al menys una cosa molt important: ningú no vol viure amb tensions i conflictes. Preferim viure en pau, necessitem viure en pau i no hi ha dubte que realment som capaços de viure en pau.

Viure en pau requereix fer un esforç i ben cert que no és fàcil. Som una ciutat multicultural que està vivint molts canvis i els reptes són complexos per a tothom. Però finalment, cadascú i cadascuna de nosaltres tenim la responsabilitat de cuidar la convivència, amb paciència, amb respecte i amb la voluntat de trobar-nos per dialogar sobre les nostres diferències. Parlant la gent s’entén!

A Tortosa no hem de perdre mai de vista aquesta voluntat. L’alternativa és una ciutat plena d’hostilitats i d’enfrontaments que enterboleixen la vida quotidiana i tenen conseqüències negatives que no volem ni imaginar! Som capaços entre tots i totes de buscar vincles i lligams per una convivència més satisfactòria?

Xarxa per la Convivència a Tortosa

http://xarxaperlaconvivencia.blogspot.com xarxaperlaconvivencia@gmail.com

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Dona i Cançó. La veu de Totes

   

...

Presentació del llibre de Mònica Bernabé “Afganistan, crònica d’una ficció”

A la Casa del Llibre de Barcelona, el proper dimarts 26 de juny, es presentarà el darrer...

Catalunya: L’ICD presenta una eina per fer el Nomenclàtor de carrers amb nom de dona / La Independent / Notícies gènere

Montserrat Gatell, presidenta de l’ICD presentant el nomenclator. Foto gen.cat   L’Institut Català de les...