Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

A tall de resum

EDITORIAL

No fa encara un mes quan La Independent, amb motiu del 25N Dia Internacional contra la Violència de Gènere, es posicionava. Avui, una vegada més, per escrit, com la resta de dones que sortíem al carrer, ens pronunciem per dir prou.

Prou d’aquesta llacra que ens assetja i prou que les Lleis existents no serveixin com aturador contra la violència de gènere exercida contra les dones.

No s’atura, no. Sembla com si a les portes de les festivitats de Nadal i d’Any Nou s’hagi accelerat i augmentat aquesta greu problemática que qualifiquem com a terrorisme  masclista.

Aquests últims dies, a Manresa, una dona moria sola i abandonada per voluntat del marit. A Huelva una jove mestra que començava la seva carrera professional moria a mans d’un personatge que ja havia estat comdemnat per assassinat d’una altra dona. També a Huelva, l’ acusació per assetjament sexual a temporeres marroquís era arxivat pel jutge. Els membres de La Manada continuen en libertat…

Què es fa amb personatges d’aquestes característiques a fi que no tornin a delinquir ni representin un perill per a les dones? Què més hem d’esperar perquè les admistracions públiques, llegeixis Estat i Generalitat posin en marxa noves mesures per protegir a les dones i no solament aquelles que han tingut la valentía de denunciar maltractaments? Què esperen que fem les dones?

Doncs, queda clar. Des d’aquesta página, us demanem a totes les dones i, en especial a les companyes que exerceixen la professió periodística, que no defallim en la nostra lluita manifestada el passat 8M i aquest 25N en l’intent d’aconseguir una societat lliure de violència de gènere.

Hem de utilitzar totes els mitjans que tenim al nostre abast: a la feina, al carrer i pressionant a la classe política perquè és qui tenen l’ obligació i les eines a la seva mà per acabar amb aquesta onada que ja és insuportable.

La lluita continua.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: JORNADA VI Cicle Internacional de Conferències Primaveres Arendtianes / La Independent / Notícies gènere

  El Seminari Filosofia i Gènere, del GRC Creació i Pensament de les Dones i...

La difícil tasca de canviar una llengua que “els té ben posats”

El dissabte 17 de març representants de 5 mitjans de comunicació ens reuniem a Madrid,...

“Tenim una història comuna de sororitat amb el moviment feminista de Catalunya i d’Espanya”

Fundadora de l’Associació Mujeres Palante, avui entrevistem a Clara Romero, feminista colombiana compromesa amb el...