Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Catalunya: Fins quan les dones hauran d’exigir drets expecifics per salvar la vida / La Independent / Notícies Gènere

Des de les associacions de dones, des de les xarxes socials, des de casa, les dones estan actives intentant que cap dona se senti sola, o se senti amenaçada. En aquests temps d’una tremenda gravetat on s’està prioritzant combatre la pandèmia del coronavirus, no es pot oblidar un altre perill, concretament per al col·lectiu femení.

  

 

   

 

Per a moltes dones hi ha una altra amenaça, que és la violència masclista, que amb el confinament, les posa en una situació de perill constant i imminent, ja que han de compartir l’espai de convivència amb el seu maltractador, hora a hora, i minut a minut. En aquesta  dramatica situació, no hi ha mascaretes per parar la mort, cosa que l’Estat i el Govern no han tingut prou en compte, no han calibrat el perill que suposa per a milers de dones durant el temps que duri la pandèmia i el confinament. 

Si no s’hi posen més mesures, possiblement s’hauran de lamentar víctimes que es podrien haver evitat amb una gestió feminista, i que s’ hauran d’ adjudicar a aquest sistema que no prioritza la vida dels éssers humans i del planeta davant els beneficis de l’econòmia.

Les dones no són la prioritat de cap partit polític o moviment social. Les dones ho estan canviant tot, pràcticament soles. Per això les feministes ara són més a les xarxes que mai, continuen el seu activisme des de les cases, els balcons i creant pensament per no sortir d’aquesta crisi sense arguments de canvi radicals, per  ser… Radicalment Feminista!!

Ca la Dona i la Xarxa Feminista han recollit informació que pot servir a les dones en aquests moments tan especials, amb la consigna:

Per un Confinament radicalment Feminista!

Manifest

ATENCIÓ JURÍDICA I INFORMACIONS 

VIOLÈNCIES

FEM XARXA 

ACTIVISME A XARXES SOCIALS 

 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Adéu, Margarita Salas

      En la història comptem amb infinitat de dones brillants en tots els...

Colectiva Madrecitas: La retirada de la custòdia és violència institucional

Mel de Lima és feminista descolonial, activista i actualment integrant de la col·lectiva Madrecitas....

Barcelona: Convocat el Premi a la Recerca Francesca Bonnemaison

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, impulsa des del...