Dissabte 31 agost 2024

Dissabte 31 agost 2024

Catalunya: III Edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut / La Independent / Notícies gènere

Medicusmundi mediterrània organitza els dies 22 i 23 de setembre d’enguany la III Edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut, en aquesta ocasió on-line, per debatre el paper dels mitjans de comunicació en el tractament i solució d’aquest problema global.

 

 

Des de l´organització daquestes Jornades es vol analitzar el paper dels mitjans de comunicació en el tractament de la informació sobre la violència de gènere, i com aquests poden contribuir a l’eradicació o a la perpetuació d’aquest problema global. Afirmen que: “La visibilització de les violències masclistes en els mitjans de comunicació ha contribuït, en els últims anys, a un gran augment de la consciència social. No obstant això, l’encara inconsistent aplicació de criteris ètics i respectuosos amb les víctimes a l’hora d’informar, la politització de la problemàtica i la pròpia violència que de vegades exerceixen els mitjans sobre les dones són alguns aspectes que contribueixen a impedir una plena igualtat i una vida lliure de violències”.

Laia Rosich (Directora general de DGEVM del ICD), Carme Gual (Directora de la ACCD), i  Francesc Álvarez, Director de medicusmundi Mediterràni en faran la presentació.

Les i els ponents seran: Alicia Reyero, actriu; Ima Sanchís, periodista; Alícia Oliver, coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes; Gemma Ruiz, redactora en Cap dels serveis informatius de TV3; David Llistar, director de Justicia Global i Cooperació Internacional de l´Ajuntament de Barcelona; Iván Zahínos, coordinador de relacions internacionals de Medicusmundi mediterrània; i Borka Rudi, del Consell General de  la Federació Internacional de Periodistes i secretaria general de l´Associació de Periodistes de BiH; Dr. Eduardo Namburete, Director fundador i professor de l Escola de Comunicació i Arts de la Universitat Eduardo Mondlane, Diputat de l´Assamblea de la República de Mozambique; Mónica Diego, directora del Taller de Comunicación Mujer; i Priscilla Purtschert Baquerizo, co-coordinadora de Navegando Libres por la Red.

Moderarà Milanka Ljubojevic Deric, coordinadora de l´acte, que comptarà també amb intervencions literàries i musicals: lectura d´un poema per Ainara García i pausa musical d´ Stephen Marchionda.

Medicusmundi mediterrània ha comptat amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació a al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones per a la celebració de les Jornades.

 

Inscripcions i més informació:

Inscripcions

Programa

Web 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mujeres Artistas viatjarà a Egipte per la Pau i la Igualtat a l’Orient Mitjà, “per una constitució escrita en femení”

La plataforma de Mujeres Artistas viatjarà a Egipte al desembre sota el lema Dones Artistes...

Sectorial de dones de l’ANC: Suport a Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya

11 de setembre de 2016. Sectorial de dones de l’ANC La sectorial de dones de...

La Ruta Pacífica de las Mujeres denuncia l’assassinat d’ Ana Fabricia Córdoba

FLAIX Ana Fabricia era integrant de la Ruta Pacífica de les Dones des del 2001,...