Diumenge 16 juny 2024

Diumenge 16 juny 2024

Catalunya: III Edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut / La Independent / Notícies gènere

Medicusmundi mediterrània organitza els dies 22 i 23 de setembre d’enguany la III Edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut, en aquesta ocasió on-line, per debatre el paper dels mitjans de comunicació en el tractament i solució d’aquest problema global.

 

 

Des de l´organització daquestes Jornades es vol analitzar el paper dels mitjans de comunicació en el tractament de la informació sobre la violència de gènere, i com aquests poden contribuir a l’eradicació o a la perpetuació d’aquest problema global. Afirmen que: “La visibilització de les violències masclistes en els mitjans de comunicació ha contribuït, en els últims anys, a un gran augment de la consciència social. No obstant això, l’encara inconsistent aplicació de criteris ètics i respectuosos amb les víctimes a l’hora d’informar, la politització de la problemàtica i la pròpia violència que de vegades exerceixen els mitjans sobre les dones són alguns aspectes que contribueixen a impedir una plena igualtat i una vida lliure de violències”.

Laia Rosich (Directora general de DGEVM del ICD), Carme Gual (Directora de la ACCD), i  Francesc Álvarez, Director de medicusmundi Mediterràni en faran la presentació.

Les i els ponents seran: Alicia Reyero, actriu; Ima Sanchís, periodista; Alícia Oliver, coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes; Gemma Ruiz, redactora en Cap dels serveis informatius de TV3; David Llistar, director de Justicia Global i Cooperació Internacional de l´Ajuntament de Barcelona; Iván Zahínos, coordinador de relacions internacionals de Medicusmundi mediterrània; i Borka Rudi, del Consell General de  la Federació Internacional de Periodistes i secretaria general de l´Associació de Periodistes de BiH; Dr. Eduardo Namburete, Director fundador i professor de l Escola de Comunicació i Arts de la Universitat Eduardo Mondlane, Diputat de l´Assamblea de la República de Mozambique; Mónica Diego, directora del Taller de Comunicación Mujer; i Priscilla Purtschert Baquerizo, co-coordinadora de Navegando Libres por la Red.

Moderarà Milanka Ljubojevic Deric, coordinadora de l´acte, que comptarà també amb intervencions literàries i musicals: lectura d´un poema per Ainara García i pausa musical d´ Stephen Marchionda.

Medicusmundi mediterrània ha comptat amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació a al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones per a la celebració de les Jornades.

 

Inscripcions i més informació:

Inscripcions

Programa

Web 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Comunicació a Internet i la Solidaritat premis Femitic 2010

Aquest dimecres 27 s’ha celebrat la gala de lliurament del Premis Femitic 2010, que...

Esther_Vivas

Una justícia sorda, cega i muda

OPINIÓ A la Senyora Justícia se li han descompensat tant les balances que finalment se...

Educació, dret o privilegi?

OPINIÓ El meu avi gairebé no va estudiar. Va començar a treballar als 12 anys...