Dijous 18 juliol 2024

Dijous 18 juliol 2024

El projecte europeu Look Wide

 

 

El proper 3 de desembre es portarà a terme la jornada de cloenda del projecte europeu Look Wide. Es tracta de repensar, en una mirada àmplia, les violències masclistes des de la diversitat sexual i de gènere. 

 

El projecte, liderat per Fundació Surt, ha treballat per tal d’integrar la diversitat de gènere i sexual en el treball amb persones que han patit situacions de violència de gènere.

 

El projecte

L’objectiu general del projecte és contribuir a garantir els drets de les persones lesbianes, bisexuals, gais, transsexuals i intersexuals (LGTBI) supervivents de violències masclistes i de gènere a través de la integració de les perspectives de gènere i de la diversitat sexual en els serveis d’atenció a les víctimes.

Entre els objectius més concrets hi ha:

El coneixement envers la prevalença i les característiques de les
diverses violències masclistes i de gènere que pateixen les persones LGTBI, així com identificar els reptes dels i les professionals dels serveis d’especialitzats en violències masclistes i de gènere i antidiscriminació.

Desenvolupar una guia per a professionals de serveis especialitzats en l’atenció a persones LGTBI en situacions de violències masclistes i de gènere.

Capacitar a professionals de serveis especialitzats en violències masclistes i de gènere i antidiscriminació per a la millora del seu coneixement envers les violències masclistes i de gènere que pateixen les persones LGTBI i de l’atenció i suport a les víctimes.

Dissenyar i implementar programes de suport específics a persones LGTBI en situacions de violències masclistes i de gènere.

Augmentar la sensibilització a professionals, institucions públiques i el conjunt de la societat envers les especificitats de les víctimes LGTBI de violències masclistes i de gènere, així com la necessitat de desenvolupar serveis d’atenció específics per al col·lectiu diana.

 

A quí està adreçat

Look Wide és un projecte adreçat a la integració de la perspectiva de gènere i de diversitat sexual en l’abordatge de violències masclistes i de gènere. Està dirigit especialment a dones heterosexuals cisgènere, “ja que la diversitat sexual i de gènere no està integrada en els enfocaments de treball dels diferents serveis d’assessorament psicològic, legal i professional i, com a resultat, les persones LGBTI no acudeixen a aquests serveis, o, quan ho fan, no reben serveis adaptats a les seves necessitats”, diuen des de la Fundació Surt.

El projecte vol incentivar als serveis de suport a les víctimes a que adoptin un enfocament més ampli de la
violència de gènere i la no discriminació per garantir plenament els drets de les persones LGBTI en situació de violència. I vol contribuir a desenvolupar pautes pràctiques per a la integració de la diversitat sexual i de gènere en els serveis de suport per a persones LGBTI, la capacitació de professionals en el camp de la violència de gènere i els serveis contra la discriminació i el desenvolupament de programes de suport específics adaptats a les necessitats de diferents víctimes LGBTI en contextos locals específics.

A banda de la Fundació Surt també participen en el lideratge del projecte: Differenza Donna, Itàlia (associació fundada el 1989 amb l’objectiu d’exposar, combatre, prevenir i superar la violència de gènere); Dissens, Alemanya (institució educativa, d’assessorament i investigació que opera des de 1989); Hatter Society, Hongria (organització LGBTI fundada el 1995, que brinda serveis de suport a les necessitats de les persones LGBTQI i vetlla per incorporar les necessitats a les lleis i els serveis públics); KMOP, Grècia (organització fundada el 1977, que treballa per donar suport a grups desafavorits mitjançant intervencions orientades a la solució i fomentades en la resiliència).

 

Durant la jornada, es distribuirà la publicació “Ampliar la mirada de les violències de gènere. Cap a un model d’atenció a persones LGTBI.”. Aquesta publicació s’adreça a professionals de serveis especialitzats de violència de gènere i antidiscriminació, així com a professionals de serveis generals que també realitzen atenció amb persones LGTBI.

 

El programa està finançat pel Programa de Drets, Igualtat i Ciutadania de la Comissió Europea.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

EUA: En els mitjans, per cada 5 homes hi ha 1 dona / La Independent / Notícies gènere

De cada sis noms que apareixen en els mitjans d’ Estats Units, cinc són...

Sitges: Tertúlia Poètica: Quedem dimecres al Retiro? “Si goso” amb Marta Sierra

Al Retiro de Sitges s’organitzen tertulies poètiques habitualment conduides per Magda Altabella, una excel·lent poeta...

Començarem tantes vegades com calgui

Com va dir André Gide, totes les coses ja han estat dites però, com que...