Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Compartir

Les dones amb discapacitat demanen igualtat d’oportunitats al món laboral

.

 

 

Dones no Estàndards han organitzat una jornada el dimecres 4 de desembre al Centre Cívic La Sedeta.

L’Associació Dones No Estàndards ha organitzat una jornada “perquè – en paraules de la seva presidenta, Carme Riu Pascual – en la nostra llarga trajectòria ens hem dedicat a fomentar la igualtat d’oportunitats de les dones amb diversitat funcional”. I han comprovat que: “Gènere i Discapacitat, multiplica la discriminació, sobretot en el món del treball”.

La jornada que es titula: “Conquerim la igualtat d’oportunitats al món laboral també per a les dones amb discapacitat”, vol sensibilitzar doncs, al món empresarial i associatiu sobre les capacitats laborals i professionals de les dones amb diversitat funcional.

  

Carme Rius en la seva defensa dret humans de les dones

 

La jornada, que comptarà amb una taula rodona i un taller, presenta a dones ponents expertes en el tema, ja sigui per la seva dedicació professional o per la seva pròpia experiència com a dones amb diversitat funcional. S’ha convidat, a representants d’empreses, organitzacions i sindicats. Destaca Cristina Bortolotti, tècnica d’igualtat de de CONCEMFE. També intervindrà la treballadora Social de l’Associació i dues dones amb discapacitat que explicaran en primera persona la seva visió.

Després de la taula tindrà lloc el taller on es treballarà la perspectiva de gènere i com aplicar-la com una eina per arribar a la situació d’igualtat. L’acte s’acabarà a les 13,30 hores amb el lliurament de diplomes a empreses sensibilitzades en la conquesta de la igualtat d’oportunitats al món laboral també per les dones amb discapacitat.

 

 

alt

 

 

S’espera l’assistència de representants d’empreses, sindicats, professionals de diverses àrees, de la ciutadania en general, sobretot, representants d’associacions de dones i d’altres entitats socials. Però cal tenir en compte que la jornada es dirigeix a tot tipus de públic interessat en conèixer aquesta problemàtica, sovint invisible. Sobretot es vol sensibilitzar sobre els prejudicis vers les dones amb discapacitat al món laboral. I Carme Riu insisteix en que “cal disminuir i acabar amb les desigualtats que pateixen les dones amb discapacitat i avançar cap a la igualtat d’oportunitats al món laboral” 

 

alt

 

 

Dones no Estàndards neix l’any 1995 amb l’objectiu de fer accions per millorar la situació de discriminació i violència que pateixen les dones amb discapacitat per raó de gènere i discapacitat. Aquesta població pateix violència, atur, marginació i aïllament, entre d’altres. La seva finalitat és intervenir en tots els àmbits per aconseguir la igualtat d’oportunitats i perquè es respectin els drets humans. En la seva llarga trajectòria aporten molta experiència en la organització d’activitats diverses.

En els últims anys han desenvolupat tasques de formació, i han reclamat contínuament mesures per facilitar una millor vida a les persones afectades. S‘han dedicat a promoure la integració social, escolar i laboral, així com la independència econòmica i personal de les dones amb discapacitat, a través de la exigència dels canvis legislatius necessaris per millorar la situació de tot el col·lectiu, vigilant el compliment de la legislació vigent i denunciant els seus incompliments.

Malgrat que es va aconseguir l’aprovació d’una llei (Llei General de Discapacitat) que obliga a les empreses amb més de 50 treballadors, a comptar com a mínim amb un 2% de persones amb discapacitat en la seva plantilla, moltes empreses no la compleixen. Moltes dones amb discapacitat actives laboralment i/o en recerca de feina es troben amb moltes dificultats per integrar-se en el món laboral en igualtat d’oportunitats.

Dones No Estàndards ha format i apoderat a moltes dones amb diversitat funcional i creuen que ja ha arribat l’hora d’integrar la “diferència”. “Cal visibilitzar i acabar amb la bretxa salarial que pateixen les dones amb diversitat funcional que aconsegueixen un treball. S’ha d’erradicar la discriminació laboral i social, desenvolupant mesures adients i controlant que s’apliquin les existents”, acaba explicant la presidenta.

Per a realitzar la Jornada s’ha comptat amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració de La Sedeta.

 

 

alt

 

(*) Dimecres 4 de desembre, de 10 a 14h, a Sala d’actes del Centre Cívic La Sedeta, carrer Sicília, núm 321]. La jornada és gratuïta, però tenint en compte l’aforament de la sala, és millor fer l’inscripció amb antelació, a donesnoestandards@hotmail.com

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cassandra ha de ser escoltada

Richard Eleman (@eurecat) Tot això emergeix d’una llarga conversa amb Richard Elelman, el polifacètic Head...

Colòmbia: dràstiques sancions contra el feminicidi / La Independent / Noticies Gènere

La Plenària de la Cambra de Representants de Colòmbia, va aprovar el passat 2 de...

Catalunya: L’Institut de Drets Humans de Catalunya atorga un premi honorífic al documental #myescape #mihuida en el Festival de Cinema i DH / La Independent / Notícies gènere

L’1 de desembre es clausura el festival de Cinema i Dret Humans que des del...