Dimecres 08 maig 2024

Dimecres 08 maig 2024

Buenos Aires. Argentina: El Consell Nacional de les Dones obre la Línia 144 contra la Violència / La Independent / Notícies Gènere

El Consell Nacional de les Dones, a Buenos Aires, ha donat resposta a la violència de gènere creant una línia integral i articulada, la Línia 144,  a disposició de la dones en situació de violència des d’on rebran, informació, orientació i assessorament. Aquesta línia abasteix tot el pais i  estarà activa els 365 dies de l’any, les 24 hores, i de manera gratuïta.

 

 

 

L’equip d’atenció de la línia telefònica 144, estarà, majoritàriament integrat per professionals de la psicologia, l’advocacia i de treball social, està conformada per operadores i coordinadores amb capacitació en perspectiva de gènere i violència contra les dones, i posarà a disposició de les dones que utilitzin la Línia, tots els recursos existents en totes les localitats del pais.

D’aquesta manera, l’Estat Nacional s’articula tant amb els estats provincials i municipals, com també, amb el poder judicial i les organitzacions de la societat civil, amb la intenció de donar resposta immediata a una situació de violència .

S’ha destacat, en alguns departaments, l’atenció i seguiment de cada cas que està rebent la Línia 144, per exemple, la Fiscalia de Rosario ha decidit no imputar a una víctima de violència per actuar en legítima defensa.

Aquesta dada s’ha donat a conèixer per l’ONG Ampliando  Derechos  Rosario, Género y Diversidad, que està realitzant una destacada tasca en matèria de promoció i protecció pels drets humans a la ciutat de Rosario.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ada Colau parlarà el dimecres 20 a l’Ateneu Roig de Gràcia

L’activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, participarà el proper 20...

Barcelona: Marea rosa per conscienciar sobre el càncer de mama

Al voltant de 32.000 dones han participat a la Cursa de la Dona celebrada diumenge...

Mitjans de comunicació i justícia patriarcal, part de “la manada”

Converses per watsap de “la manada”. Tal com es desenvolupa el procés judicial contra cinc...