Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Nuevas subjetividades / sexualidades literarias, editat per María Teresa Vera Rojas

María Teresa Vera Rojas, investigadora del Centre Dona i Literatura, ha editat el volum Nuevas subjetividades / sexualidades literarias (Egales, 2012), que es proposa reflexionar sobre les formes de reconeixement del jo a partir de les lògiques lúdiques del desig i de la inestabilitat de les identitats sexuals.

L’objectiu del llibre és el de reconèixer les modalitats de la creació d’altres/noves subjectivitats, els cossos i individualitats de les quals es defineixen a partir de les capacitats creatives del desig. En el llibre, dividit en quatre parts (“La sexualidad en la cultura popular”, “Resignificaciones del deseo literario”, “Desterritorialización de la sexualidad y reinvención del sujeto moderno” i “El sujeto del feminismo: praxis política y artefactos culturales”), s’analitzen textos literaris, cinema, sèries de televisió i les obres de les artistes visuals.

Entre les persones que hi participen hi ha Isabel Clúa i Rafael M. Mérida Jiménez (del Centre Dona i Literatura), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Juan Antonio Suárez (Universidad de Murcia), Annalisa Mirizio (Universitat de Barcelona), així com investigadores i investigadors de les universitats de Barcelona i Autònoma de Barcelona.

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Trobada de secretaries de la dona de CCOO-PV

Aquest any, la programació de la III Escola de dones sindicalistes del País València...

Violència de gènere, un deute de la democràcia

Tot l'espectre polític coincideix en que cal que hi hagi un consens entre tots els...

25N – Catalunya central: Associacions de dones i institucions de la Catalunya central mostren el rebuig a la violència masclista

El Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones ha tingut un caire altament institucional...