Wednesday 29 May 2024

Wednesday 29 May 2024

Nuevas subjetividades / sexualidades literarias, editat per María Teresa Vera Rojas

María Teresa Vera Rojas, investigadora del Centre Dona i Literatura, ha editat el volum Nuevas subjetividades / sexualidades literarias (Egales, 2012), que es proposa reflexionar sobre les formes de reconeixement del jo a partir de les lògiques lúdiques del desig i de la inestabilitat de les identitats sexuals.

L’objectiu del llibre és el de reconèixer les modalitats de la creació d’altres/noves subjectivitats, els cossos i individualitats de les quals es defineixen a partir de les capacitats creatives del desig. En el llibre, dividit en quatre parts (“La sexualidad en la cultura popular”, “Resignificaciones del deseo literario”, “Desterritorialización de la sexualidad y reinvención del sujeto moderno” i “El sujeto del feminismo: praxis política y artefactos culturales”), s’analitzen textos literaris, cinema, sèries de televisió i les obres de les artistes visuals.

Entre les persones que hi participen hi ha Isabel Clúa i Rafael M. Mérida Jiménez (del Centre Dona i Literatura), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Juan Antonio Suárez (Universidad de Murcia), Annalisa Mirizio (Universitat de Barcelona), així com investigadores i investigadors de les universitats de Barcelona i Autònoma de Barcelona.

Més informació

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Xile: En Memòria de Nicolasa Quintremán: Defensora incansable de l’Aigua i de la Terra / La Independent / Notícies gènere

Quan el conflicte a Ralko va començar en instal·lar un dels més grans projectes...

Retrobament amb Teresa d’Àvila

No és el dia de l’onomàstica, però avui escric aquest text tot recordant les amigues...

8 de Març: Dia Internacional de les Dones – La Revolució Imparable de les Dones

Avui, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, totes juntes reivindiquem EL DRET...