Dimecres 29 maig 2024

Dimecres 29 maig 2024

Compartir

ALTRES PARTITS: EB, PIRATA.CAT

 

EB (Escons en Blanc)

www.esconsenblanc.org

Dones caps de llista per circunscripcions: Laura Oriol per Girona

 

Programa Electoral d’Escons en Blanc:

Molts de vosaltres ens pregunteu pel nostre programa electoral. Ens pregunteu sobre temes d’actualitat, que si independència, que si federalisme, drets socials, atur, sostenibilitat, pujades d’impostos, autopistes… Nosaltres no tenim opinió per a tots aquests temes.

El nostre programa electoral és molt clar i senzill, i a més, és el més fàcil de complir. És tan fàcil de complir perquè només depèn de nosaltres mateixos! I també perquè només conté un únic punt!

1. No prendrem possessió del càrrec.

Els nostres candidats, si resulten escollits, no adquiriran la plena condició de diputat (1). En no exercir com a tals, no tindran dret a cap tipus de remuneració econòmica en forma de sou, dietes o complements.

Així mateix, el partit Escons en Blanc no sol·licitarà ni acceptarà subvencions públiques (en particular les adjudicables per escons, vots i enviament de propaganda electoral) (2).

Amb aquest programa volem visibilitzar i fer eficaç, mitjançant els corresponents escons buits, la voluntat dels electors que no es troben representats per cap de les formacions polítiques que concorren a les eleccions.

La fonamentació ideològica està expressada en el nostre Manifest, que recull la pròpia dissolució del partit quan el vot en blanc es tradueixi en escons buits.

(1) Segons Article 16 del Reglament del Parlament de Catalunya.

(2) Segons estableix l’article 3r de la Llei orgànica 8/2007 sobre finançament dels partits polítics.

———————————————————————————————————-

PIRATA.CAT (Pirates de Catalunya)

www.pirata.cat

Dones caps de llista per circunscripcions: Ester Galimany per Tarragona

 

Programa: «Dret a decidir-ho tot»

http://pirata.cat/programa-de-les-eleccions-catalanes-25n-2012/

 

Drets i llibertats fonamentals

Drets i llibertats

Actuarem contra qualsevol intent de vulneració dels drets i llibertats, congruents amb la Declaració Universal dels Drets Humans (d’ara endavant DUDH), assolits per la ciutadania, independentment de l’àmbit en què sorgeixi.

Defensem la llibertat d’expressió i volem ampliar-la al nivell dels estats més democràtics, inspirats en iniciatives com la Icelandic Modern Media Initiative.

Igualtat, família i gènere

Defensarem la igualtat d’oportunitats per a totes les persones i en tots els àmbits, sense cap mena de distinció.

Promourem l’aplicació de la “Convenció internacional per a la protecció dels drets dels treballadors immigrats i dels seus familiars”.

Propugnarem l’ampliació del dret d’asil a fi i efecte que doni major protecció a les persones perseguides per raons polítiques, confessionals, ètniques o socials.

Promourem una Llei de la Igualtat encaminada a eradicar qualsevol tipus de discriminació, en qualsevol àmbit i de manera integral. S’ha de dotar la ciutadania dels instruments jurídics necessaris per poder defensar-se, d’una manera àgil, dels actes i omissions discriminatoris que pateixi.

Propugnarem polítiques que respectin i promoguin la lliure autodeterminació en tot allò que faci referència a la identitat i a l’orientació sexual.

Defensarem el pluralisme en les formes de convivència i cohabitació. La política ha de tenir en compte la diversitat d’estils de vida i fer possible una decisió realment lliure de l’individu sobre el model de convivència que vulgui adoptar. Rebutgem que qualsevol model elegit obtingui privilegis sobre la resta, sigui de tipus estructural o econòmic.

(…)

 

Violència domèstica

Creiem que el concepte de “Violència de gènere” s’ha d’ampliar al de “Violència domèstica” amb l’objectiu d’equiparar, sense retallar en cap cas els drets aconseguits per les dones en l’actual llei de Violència de Gènere, les actuacions i les penes relacionades amb qualsevol tipus de violència que tingui lloc en l’àmbit de la família o de la parella. Per això, promourem que es doni cobertura específica a les víctimes de violència en parelles homosexuals, els casos específics de maltractament dels homes en parelles heterosexuals i qualsevol tipus de violència en l’àmbit familiar.

—————————————————————————————————————-

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: L’Institut Català de les Dones commemora el Dia Internacional de les Dones

Alt PirineuDivendres 7 de març, a les 12 hores, l’Epicentre-Centre de Visitants del Pallars Jussà...

Qüestionari a associacions de dones del Maresme

Responen cinc dones : Carmen Talavera i Arlette Egea, Núria López, Pilar Farrero i Anna...

L’Observatori de la Dona reclama que s’incorpori el 40% de dones en els òrgans de decisió

La Cambra de Comerç de Barcelona i l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) van traslladar...