Compartir

18 de desembre Dia Internacional de la persona Migrant

El Departament de Benestar i Familia de la Generalitat de Catalunya se’n fa ressó

El 4 de desembre de 2000 l’Assemblea General de les Nacions Unides, tenint en compte l’important i creixent nombre de persones migrants al món, va proclamar el 18 de desembre com el Dia Internacional de les i dels Migrants. Deu anys abans, el 18 de desembre de 1990, la mateixa Assemblea havia adoptat la Convenció Internacional sobre la Protecció dels Drets de Tots els Treballadors Migrants i Llurs Familiars.

Aquesta convenció, que representa un dels instruments de reconeixement i garantia de drets més importants per a persones immigrades, no ha estat ratificada encara per cap dels estats membres de la Unió Europa. Pel que fa a l’Estat espanyol, s’han formulat de moment sense èxit diverses peticions demanant aquesta ratificació, incloent-hi dues resolucions del Parlament de Catalunya.

En aquest enllaç es pot consultar el llistat de països que l’han ratificat.

Declaració del conseller de Benestar Social i Família en funcions, Josep Lluís Cleries

Cleries ha destacat, en aquest Dia Internacional de la persona Migrant, que “a Catalunya la convivència entre població autòctona i les persones immigrades és sòlida, perquè està construïda sobre pilars forts, pilars que resulten de la suma de dos esforços: l’esforç d’acollida per part d’uns i l’esforç d’integració per part dels altres”. I ha afegit, “l’acollida passa per compartir els nostres valors, les nostres tradicions i la cultura pròpies de Catalunya i un dels nostres bens més preuats: la nostra llengua”. D’altra banda, ha insistit, “la integració passa per tenir la voluntat de conèixer i fer seus aquests valors, tradicions i cultura. La suma dels dos esforços dóna com a resultat una societat integradora i de cohesió com és la nostra”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar