Zuliana Laines 1

Compartir

Zuliana Laines al capdavant de la Federación de Periodistas de América Latina y el Caribe

Zuliana Laines forma part de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i va estar present en la VI Trobada de la RIPVG realitzada a Barcelona el 2016, que va ser organitzada per la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPICCAT).

La periodista i feminista peruana Zuliana Laines ha estat escollida aquesta setmana com a màxima dirigent de la Federación de Periodistas de América Latina y el Caribe (FEPALC).

 

Zuliana Laines

La nova directiva de la FEPALC.

Ella, en el seu compte en una de les xarxes socials, ha comentat el seu nomenament amb les paraules que reproduïm a continuació:

“Gratitud, gratitud, gratitud a les meves companyes i companys d’Amèrica Llatina. El fet d’haver rebut la confiança unànime per conduir la Federació de Periodistes d’Amèrica Llatina i el Carib (FEPALC) em compromet a fer un treball fort i solidari per consolidar aquest instrument amb què comptem els / les treballadors / es periodistes de tota la regió.

Qui em coneix sap que quan assumeixo una responsabilitat – i ho faig sempre- puc prometre una sola cosa: treball, treball, treball.

Amèrica Llatina històricament ha estat i és un escenari complicat per a l’exercici del periodisme … no només per la violència sinó també per l’extrema precarització.

Mèxic i part de Centreamèrica requereixen que mantinguem els ulls i l’acció allà de manera permanent.

El millor d’aquests temps que corren és que cap organització sobreviu amb la conducció / orientació només del o de la cap. Avui són equips els que condueixen, els que discuteixen, els que aconsegueixen. Per això vaig acceptar el desafiament. Perquè els que formen part del Comitè Administratiu i Executiu de FEPALC han demostrat de manera ferma i permanent en els seus països que no només s’hi deixen la pell per la defensa dels nostres col·legues sinó que creuen en l’organització sobre totes les coses. La seva convicció i compromís van ser vitals per fer aquest pas.

En aquesta etapa que comença -que tanca un cicle i n’obre un altre- no volia deixar de reconèixer la feina del president sortint Celso Schroder. La tasca de conducció que li va tocar va tenir molts huracans polítics pel mig i ell va saber mantenir-nos dempeus.

Comencem aquest nou repte amb entusiasme, amb ganes de tenir una regió plural -com ho ha estat sempre- però unida i coherent en l’acció. A la sapiència que per més que ens vulguin dividir, els treballadors i treballadores sabem que només serem forts mentre actuem com un puny davant governs, empresaris i qualsevol poder que ens vulgui segmentar.

No volia tancar aquesta reflexió sense reconèixer el moment històric que aquesta responsabilitat significa per a aquesta ANP que tant volem, respectem i per la qual ens deixem l’ànima cada dia. Aquesta tria -els càrrecs són de les organitzacions- és un reconeixement tàcit a una història de gairebé 90 anys de lluita. Aquest és un assoliment de l’ANP i de tota aquesta marea humana que som al país.

Gracias Colòmbia, Costa Rica, Xile, Mèxic, Panamà, Paraguai, República Dominicana, Veneçuela, Obrigado Brasil, Merci Haití”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar