Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

Compartir

Zimbabwe: Exigeixen penes més dures per a violadors / LA INDEPENDENT / NOTÌCIES GÈNERE

Les dones a Zimbabwe estan demanant penes més dures per als homes que cometen actes de violència sexual o de gènere contra les dones.

Activistes dels drets de les dones, com Jessie Majome, l’ex-viceministra d’Afers de la Dona, Gènere i Desenvolupament de la Comunitat, estan demanant una sentència mínima obligatòria de nou anys per als delinqüents sexuals.

 

 Dones de Zimbabwe es manifesten contre la violència sexual – © WOZA.ORG

 

 

La demanda es va iniciar després de la difusió d’un vídeo que mostrava una banda atacant una dona que portava una minifaldilla a Harare.

Zimbabwe és un dels 20 països d’on provenen més sol·licitants d’asil cap al Regne Unit. Una alta proporció de les persones que fan les sol·licituds d’asil per dret propi són dones.

Al país hi ha una manca de representació parlamentària femenina i una alta discriminació laboral contra les dones. A més, són alarmants les xifres de violència contra les dones. Un informe publicat el juny de 2014 per la Policia de Zimbabwe mostra que 11.000 dones van denunciar violació entre 2012, 2013 i 2014 (3.571 de dones adultes i 7.411 de menors de 16 anys).

El 2000, el Consell de Seguretat de l‘ONU va aprovar la resolució històrica 1325 sobre Dones, Pau i Seguretat. La resolució demana que es concedeixi un paper més actiu a les dones en la resolució de conflictes i la consolidació de la pau, i anima a la integració i les dones a prendre més posicions de lideratge de gènere.

Actualment, la República Democràtica del Congo té una de les forces de pau més gran de les Nacions Unides. No obstant això, la capacitat de les dones per participar en les solucions sostenibles de pau es veu limitada per les normes culturals arrelades dels rols de gènere. Les dones sovint són blanc de la violència en temps de guerra, inclosa la violència sexual i de gènere.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

II Seminari Internacional de Comunicació, Desenvolupament i Drets Humans a la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va acollir a finals de novembre el II Seminari...

A Bolívia la víctima violada paga

El poc pressupost que l’Estat bolivià destina a polítiques pùbliques amb visió de gènere esdevé...

CSW67: “Per una comunicació digital sense violència i discriminació de gènere”

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, amb el suport de la Xarxa...