Dijous 30 maig 2024

Dijous 30 maig 2024

Compartir

Women talent seminar: Barcelona, capital del talent femení

 

El Woment Talent Seminar , que va tenir lloc el passat 27 de novembre al Valkiria Hub Space , va convertir a Barcelona en la capital del talent femení en innovació i tecnologia.

 

Més de 200 homes i dones de negocis, la majoria dones emprenedores i empresàries, van participar en aquesta trobada organitzada per Women in Business Congress  i Valkiria Hub International, i que pretén convertir-se en un esdeveniment internacional anual de referencia en l’aplicació del talent femení als negocis.

Així, Yolanda Triviño, directora del Valkiria Hub International, va obrir el seminari tot explicant com iniciatives com aquestes mostren que hi ha un canvi de paradigma social i econòmic basat en una cultura empresarial liderada per dones i que aposta pel desenvolupament social a través de la innovació i la tecnologia, dos sectors en constant creixement i on les dones estan guanyant terreny.

 

 

alt

 

 

 

El seminari va mostrar precisament alguns exemples d’emprenedores exitoses en l’àmbit de la innovació i les noves tecnologies. Una d’elles és Francesca Gabetti, emprenedora pionera en el desenvolupament organitzacional a través d’una visió holística i humanista d’equips i negocis, que va presentar el seu projecte TeamEQ, un projecte tecnològic innovador desenvolupat durant la seva participació al programa Imagine al 2013 a Silicon Valley. Team EQ dona suport a equips i empreses per tal d’avaluar a les i als professionals de manera global i impulsar la diversitat i l’increment de les dones a l’entorn laboral i llocs directius per a millorar els resultats de les organitzacions. Gabetti va parlar dels nous valors colaboratius en les organitzacions i com tots els membres d’una equip o plantilla poden aportar el seu valor propi, fins i tot els que es mantenen ocults.

una altra emprenedora que va explicar el seu projecte al seminari fou Glòria Molins, que va crear Trip4Real, una innovadora empresa de viatges que permet viatjar per tot el món de la ma de la població local de cada lloc, un projecte que ha resultat molt exitós. “Energia, motivació i estimar el que fas és el que cal per que el teu projecte surti  endavant”, va manifestar.

 

 

alt

 

 

Molt exitosa és també la iniciativa de l’emprenedora Laura Ribas, que ajuda a petits negocis a atreure més clients i generar més beneficis, una empresa que va crear amb només 100€ d’inversió inicial i que aspira a guanyar el seu primer milió d’euros al 2017. Segons ella, intuïció i ambició són les claus per un projecte exitós de negoci.

Per la seva banda, Stella Mary, de la xarxa AFAEMME , que ajuda a les dones d’ambdues riberes del Mediterrani a portar a terme els seus projectes empresarials en col·laboració amb associacions locals, va presentar la campanya She decides, you succeed, per a promoure la presa de decisions de les dones.

 

 

alt

 

 

 

Al seminari es va poder gaudir també de les intervencions d’altres expertes en talent femení, innovació i noves tecnologies, com ara Maggie Duran, de Knowinnovation, Kimberly King, emprenedora social, Anna Mercadé, de l’Observatori Dona, empresa i economia, Eva Peruga, de WoCoach, Núria Sebastián, del Consell Europeu d’Investigació, o Gemma Cernuda de Peixco.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Vicent Canet

Les “noves” paternitats

OPINIÓ Les masculinitats són múltiples i diverses com ho són les formes de viure...

Homenatge a Oviedo a Regina Martínez i la Llibertat d’ Expressió

OPINIÓ L’ajuntament d’Oviedo va retre homenatge el 6 de febrer passat a les i als...

MONOGRÀFIC PERIODÍSTIC – Salut sexual i reproductiva de la dona

El que aquest cúmul de reportatges elaborats per un grup de corresponsals de SEMIac...