-yendi

Compartir

Veracruz- Mexico: Assassinen a la fiscal especialitzada en delictes sexuals de Pánuco / La Independent / Notícies Gènere

La fiscal especialitzada en delictes sexuals a la regió de Pánuco, al nord de Veracruz, Yendi Guadalupe Torres Castellanos, va ser assassinada durant el matí d’aquest dilluns.

 

Illustration by Rosario Lucas/ El Universal

Els fets es van donar gairebé enfront de la Fiscalia Regional, però no es reporta que hi hagi cap persona detinguda per l’atac a la fiscal.

D’acord amb el comunicat policial que recorre les xarxes socials, una trucada anònima va avisar a les corporacions de seguretat que van acudir al lloc i van trobar la fiscal a l’interior de la seva camioneta ja morta amb diversos impactes de bala.

La fiscal de l’Agència del Ministeri Públic Investigador, Especialitzada en Delictes contra la Llibertat i la Seguretat Sexual i contra la Família a Pánuco, formava part de la institució de la procuradoria de justícia des de l’any 2010.

Segons el seu propi currículum, aquest lloc l’exercia des de l’any passat i abans va treballar un any com a Fiscal Tercera Especialitzada en la investigació de delictes de violència contra la família, dones, nenes, nens i trata de persones.

A l’entitat de Veracruz, en els delictes sexuals que es reporten durant aquest any prop del 75 per cent de les víctimes són dones, segons consta en la sol·licitud d’informació 01.441.117.

D’acord amb la pròpia Fiscalia General de l’Estat, en resposta a aquesta sol·licitud, durant aquest any en l’entitat s’hi han presentat 192 assassinats de dones (73 considerats com feminicidis), i 105 homicidis dels que no van identificar el sexe de la víctima.

Tan sols en el municipi de Pánuco, on Torres Castellanos exercia com Fiscal s’hi van registrar 30 homicidis, tres feminicidis, fins el 10 d’octubre del 2017, segons aquesta resposta.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar