igualdad Unión europea

Compartir

Unió Europea: La igualtat de gènere a mig camí / La Independent / Noticies Gènere

Dimarts passat, 7 de març, va ser aprovat per majoria absoluta de les i els membres de la Comissió de Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu, l’informe “Urtasun” relacionat amb la igualtat entre homes i dones de la Unió, informe que serà votat en la plenària del proper 13 de març.

 

 

En el document difós, l’eurodiputat Ernest Urtasun denuncia el poc avenç en matèria d’igualtat i la poca importància que es dóna a polítiques públiques de gènere, com els serveis de sanitat, dependència econòmica i falta de guarderies.

Segons l’informe les dones segueixen assumint la major càrrega de les tasques domèstiques i de cura i suportant la doble càrrega laboral.

L’informe d’Urtasun, també denuncia que l’estat de la igualtat de gènere a la UE, segueix sent preocupant, i cita parts de l’estudi realitzat per l’Institut Europeu d’Igualtat de Gènere del 2015, on es demostra que les dones de mitjana edat arriben a un nivell alt d’educació, moltes vegades més gran que la dels homes, però segueixen cobrant menys i rebent una pensió menor. Sosté, que en l’actualitat, només el 6% de les grans empreses de la UE tenen presidentes i només el 4,5% dels consells d’administració estan formats per dones. El 2015 les dones només van representar el 29% dels Parlaments nacionals de la UE i només dos països van formar governs paritaris “.

L’informe reclama a la Unió Europea que s’implementin mesures urgents per acabar amb la discriminació i la bretxa de gènere. També recull propostes que inclouen entre d’altres, una directiva per eradicar la violència masclista, un paquet de mesures legislatives que promoguin la conciliació de la vida personal i laboral de forma equitativa, una directiva sobre quotes en els consells d’administracions i que s’introdueixi una dimensió de gènere dins de les polítiques econòmiques de la UE.

El document també alerta del creixement en alguns estats membres de moviments polítics contraris a la igualtat de gènere i que qüestionen drets bàsics i tan fonamentals com el dret a l’avortament o els drets del col·lectiu LGTBI i insta a prendre mesures per protegir-los.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

0 lectures d’aquesta notícia

També et pot interessar