Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

Compartir

Catalunya: Servei d’atenció i orientació laboral per a persones trans al SOC / La Independent / Notícies gènere

Des de Treball, Afers Socials i Famílies, elaborat conjuntament pel SOC i la Direcció General d’Igualtat, s’ assegura la presència en 8 Oficines de Treball d’una persona professional de referència que oferirà atenció personalitzada a les persones trans, en acompanyament, orientació i inserció laboral específic i personalitzat.

Les 8 Oficines de Treball són: Tarragona Centre, Amposta, Lleida, Tremp, Figueres, Vic, Terrassa-Edisson i Sant Feliu de Llobregat. Compten amb professionals que han rebut formació per conèixer les necessitats específiques d’aquest col·lectiua fi de garantir que les persones trans puguin exercir els seus drets a l’ocupabilitat en millors condicions i des de la no discriminació.

Les persones trans podran ser ateses per qualsevol Oficina de Treball que compti amb un dispositiu d’atenció trans amb independència del seu domicili. Els professionals de referència de les OT comptaran amb la participació del personal del Servei d’Informació Orientació, de l’Àrea d’Empresa i l’Àrea d’intermediació,

El dispositiu actuarà de manera coordinada amb la xarxa pública SAI de serveis d’atenció integral LGTBI de Catalunya, de manera que la xarxa SAI podrà fer derivacions a les oficines del SOC i viceversa.

Es crearà una comunitat virtual d’aprenentatge per intercanviar experiències.

La directora del SOC, Ariadna Rectoret, afirma que “cal treballar tant en l’abordatge de les necessitats de les persones trans, com també des del punt de vista de l’empresa per normalitzar i incorporar aquest col·lectiu en una situació igualitària a la feina”.

Per la seva banda, la directora general d’Igualtat, Mireia Mata opina que:Hem de garantir a les persones trans l’accés a un lloc de treball digne i sense discriminacions. I hem de fer entendre a empreses i institucions que la incorporació de persones trans a les seves plantilles no és només un gest de respecte als drets humans, sinó un enriquiment en mirada de gènere i diversitat”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Suport de GAMAG EUROPE (GE) a les dones i nenes de l’ Afganistan.

GE reuneix a periodistes, jutgesses i acadèmiques, tres col·lectius completament lligats en la seva lluita pel...

CSW59 Sense pressupost no n’hi ha igualtat de gènere

Tenir informació i estadístiques, fer visible la necessitat i fonamentalment assignar recursos de manera efectiva,...

Il corpo delle donne (El cos de les dones) o la sistemàtica humiliació de la dona a la TV italiana

S’ha presentat a Barcelona el documental de 25 minuts de durada ‘Il corpo delle donne’....