Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

Turquia: Lobby Europeu de Dones condemnen la decisió de Govern turc / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció AmecoPress

Des del Lobby Europeu de Dones (LEM) expressen la seva greu preocupació i condemnen la decisió de Govern turc, emesa el 20 de març pel Primer Ministre de Turquia, Erdogan, que ha emès una ordre executiva per deixar de formar part del Conveni de el Consell d’Europa per prevenir i combatre la violència contra les dones i la violència domèstica (Conveni d’Istanbul), 10 anys després que aquest país el ratifiqués.

La presidenta de LEM, Gwendoline Lefebvre; la vicepresident, Ana Sofia Fernandes i la coordinadora a Turquia, Aslihan Tekin, han presentat un escrit a la Comissió de la Unió Europea i als diferents òrgans d’actuació, amb l’objectiu d’alertar del clar retrocés que suposaria la baixa d’aquest país per als drets de les dones i nenes turques.

El Conveni d’Istanbul és l’instrument legislatiu més complet fins a la data, que estableix mesures per fer front a totes les formes de violència contra les dones i les nenes. Fou creat el 2011 i actualment 34 països l’han signat i ratificat, sent Turquia el primer.

El Lobby Europeu de Dones manifesta que aquesta decisió és intolerant i contradiu els valors fonamentals de la Unió Europea, expressats amb la clàusula d’integració a la perspectiva de gènere en el seu Tractat de Funcionament (TFUE), així com també xoca amb l’article 23 de la Carta dels Drets Humans de la UE.

Des de LEM demanen que intervinguin urgentment en aquesta crisi i que exigeixin al Govern d’Erdogan que revoqui la seva intenció de retirar-se del Conveni d’Istanbul. Insisteixen que aquesta decisió no és més que una nova acció contra els drets de les dones.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El VIIIè Congrés de Vídues de Catalunya debat sobre les propostes de pensions dels partits polítics

El VIIIè Congrés de Vídues de Catalunya, que va tenir lloc aquest dissabte a Terrassa,...

País Valencià: Manifest de l’Àrea de la Dona d’Intersindical Valenciana: Som veu, som força, JUNTES construïm futur

Molts han sigut els segles des que la primera dona oradora, Aspasia, es va...

Les femelles animals també són víctimes del sistema patriarcal

Sobre el nou enfoc del rol de la femella a la civilització masculina, en va...