Dissabte 27 abril 2024

Dissabte 27 abril 2024

Traducció simultània en l’atenció presencial a les dones explotades sexualment -14.12.11

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha anunciat que a partir de finals de novembre s’ha posat en marxa el servei de traducció simultània en les atencions presencials de dones víctimes d’explotació sexual. El servei es dóna mitjançant la Línia d’Atenció a les Dones en Situació de Violència 900 900 120, que atén en 124 idiomes. D’aquesta manera es facilita la tasca d’atenció que realitza l’entitat Adoratrius Sicar, amb la qual l’ICD signarà un conveni de col·laboració properament.

 La presidenta de l’ICD ha subratllat que “l’ampliació d’aquest servei s’ha posat en marxa donades les dificultats de comunicació amb les víctimes i la importància que coneguin els seus drets per poder prendre decisions”.

Montse Gatell també ha explicat que el Govern obrirà l’any vinent una línia dins les subvencions a la recerca on es prioritzarà, entre d’altres, l’estudi i diagnòstic d’aquesta problemàtica, i ha recordat que les víctimes de trata també tenen a la seva disposició el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista. Finalment ha expressat que, malgrat les dificultats econòmiques, “el Govern donarà suport a les entitats que treballen en l’àmbit de la prostitució i l’acollida a les víctimes de trata i els seus fills i filles”. 

La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha realitzat aquestes declaracions en finalitzar la reunió de la Comissió Tècnica per a l’abordatge de situacions de prostitució, en especial de les de trata d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, on participen els Departaments de la Generalitat, les institucions involucrades en la lluita contra aquest fenomen i les entitats expertes en la matèria. Aquesta Comissió és un grup de treball tècnic vinculat a la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, liderada per l’Institut Català de les Dones, que “treballa en un protocol d’actuació conjunt” que persegueix “unificar els esforços de totes les institucions per augmentar l’eficàcia de la lluita contra trata”, informen fonts oficials.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Sudan prohibeix la mutilació genital femenina

  El país africà inaugura una nova era i fa un pas important per defensar...

Catalunya: Premis Nacionals de Comunicació 2022 a la periodista Olga Viza, al periodista Manel Alías, i a l’empresa Cupra.

Catalunya: Premis Nacionals de Comunicació 2022 als periodistes Olga Viza i Manel Alías, i a...

Això no m’ajuda

OPINIÓ Tenir una certa edat comporta veure que els fills i filles de les teves...