Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

Compartir

TERRES DE L’EBRE – INTERNACIONAL: 19-G. Donem-nos les mans

Aquest dissabte, 19 de gener, es farà la Cadena Solidària Donem-nos les mans, formada per les entitats i persones guanyadores de totes les edicions del Premi Dóna’m la Mà, en què l’Associació Atzavara-arrels ja va ser guardonada.

Tant l’objectiu com les intencions són molt clars i ningú pot restar indiferent al fet de donar aquesta abraçada solidària a les persones i els col·lectius que més estan patint els efectes d’aquesta crisi que ens ha convertit a tots i totes en víctimes.

Podem estar més o menys d’acord amb el simbolisme d’aquesta unió al voltant del riu Ebre i qüestionar si això servirà per canviar alguna cosa, però el que és indiscutible és que la ciutadania sap de qui és culpa, quins són els noms, cognoms i delictes, encara que estiguin amagats darrere d’aquest núvol que en diuen “mercats”, i per això actuem.

Saber qui som els afectats, tenir clar que cap de nosaltres n’està al marge, que a tots ens pot tocar un dia, entendre per què ens vam empobrir, qui contribueix a enfonsar-nos cada dia a la vora del sistema i de l’exclusió i, com diu Eduardo Galeano, els qui ens converteixen en “Los nadies”: “los hijos de los nadies, los dueños de nada, los ningunos, los ninguneados. Que no son, aunque sean. Que no hablan idiomas, sino dialectos. Que no profesan religiones, sino supersticiones. Que no hacen arte, sino artesanía. Que no practican cultura, sino folklore. Que no son seres humanos, sino recursos humanos. Que no tienen cara, sino brazos. Que no tienen nombre, sino número. Que no figuran en la historia universal, sino en la crónica roja de la prensa local”.

Per què cal participar-hi? Perquè hem de demostrar que no hi ha cap col·lectiu que sigui el boc expiatori exclusiu d’aquesta crisi que alguns pretenen aprofitar per als seus beneficis partidistes o electorals.

L’augment del feixisme i el racisme a Europa és un fet, i el perill de repetir la trista història passada és real. Per això, aquest mateix dissabte 19-G, a la plaça Syntagma d’Atenes, tindrà lloc una jornada internacional antifeixista convocada pels moviments grecs, a la qual Atzavara-arrels dóna tot el seu suport i s’uneix a l’anomenada solidaritat internacional en contra dels ideals racistes que fomenten amb l’excusa que els culpables d’aquesta crisi són els nostres veïns.

També aquest dissabte Washington rebrà la manifestació de milers de persones que exigiran al president Obama que compleixi la seva promesa d’una reforma migratòria justa i integral, ‘Forward With Your Promise’, que no va complir en la seva campanya del 2008 i que només va provocar un nombre rècord de deportacions durant la seva administració.

Aquests manifestants, la majoria dels quals sortiran des de l’emblemàtica ciutat d’Atlanta, creuen que es tracta d’un assumpte de drets humans perquè els treballadors immigrants i les seves famílies estan cansats de ser perseguits i criminalitzats per tot el que passa al seu voltant.

Cap acció és aliena a una altra, les injustícies són globals i les patim les persones, per tant el 19-G fem que els nostres reclams, els nostres drets i les nostres veus siguin només una a tot el món.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Girona: Subvencions 2011-2012

La Diputació de Girona ofereix el servei d’informació sobre subvencions i ajuts per als ens...

Maribel Nogue

El cos de la dona com objecte de mercaderia

OPINIÓ És dissortadament sabut i provat que a les dones se’ns ha negat un...

Les treballadores de la llar cotitzaran, tindran dret a la baixa laboral i cobraran a través de domiciliació bancària

Un principi d’acord entre Govern central i sindicats aconsegueix l’equiparació de drets i deures amb...