Dilluns 29 maig 2023

Dilluns 29 maig 2023

Turquia: L’Estat posa impediments a les periodistes que cobreixen el terratrèmol

La meva col·lega @CFWIJ Sophie Fergus escriu sobre la intimidació i les amenaces que pateixen #womenjournalists per cobrir les conseqüències de #earthquake a #Turkey . #Journalists han estat molt impedides per l’estat enmig d’una tragèdia, i això no només censura els mitjans de comunicació sinó també el públic.

L’any 2016, quan estava començant @CFWIJ , vam estudiar l’estat de la indústria de les dones en dècades anteriors. Una de les moltes troballes va incloure un fet impactant: només UN % #womenjournos va rebre #PulitzerPrize entre 2006-2016. Avui, estem encantades d’animar a tots els #womenjourno GUANYADORES!

El mitjà continua fent reportatges sobre temes i empreses sense visibilitzar les dones que hi ha en l’empreneduria.mic continua amb els seus reportatges d’homesic continua amb els seus reportatges d’homes

Reportatge a l’Econòmic del dia 16 d’abril de 2023

#SriLanka : la presentadora de notícies de televisió #IsharaDewendra dimiteix després que el cap li demanes favors sexuals per promocionar-la. “Tot i haver informat les autoritats sobre l’assetjament que vaig patir, no es va prendre cap mesura”, diu. #CFWIJ exigeix

@ITNSriLanka realitza una investigació sobre l’alt funcionari de la xarxa

#Turkey : el regulador de la radiodifusió multa les emissores abans de les eleccions. #CFWIJ uneix 19 Int. organitzacions de premsa lliure que demanen a RTÜK que deixi d’obstaculitzar la cobertura crucial i garanteixi eleccions lliures i justes.

Segons Plano Informativo, la Xarxa de Periodistes de San Luis Potosí van donar suport a les denúncies públiques de diverses comunicadores contra reporters potosins acusats d'assetjament sexual i violència de gènere. Que van ser assenyalats i exhibits a l'estenedor d'assetjadors durant la marxa pel Dia Internacional de la Dona.
Info a Plano Informativo | 13/03/2023 | 

		

#Deepfakes : l’amenaça amb milions de visualitzacions que s’acarnissen amb les dones i desafia la seguretat i la democràcia. Fitxers de vídeo, imatge o veu manipulats amb programari d’intel·ligència artificial de manera que semblin reals.

@el_pais

És que la defensa de Gordillo em sembla bogíssima. Com si t’acusessin d’explotació laboral i diguessis “sí, els exploto laboralment, però a les càmeres es veu que continuen treballant i acceptant els calés”. I tots els periodistes: “ua, és que té raó, presumpció d’innocència”

El que em frustra és que la informació sobre els presos polítics a #Belarus poques vegades es retuiteja i s’informa on. Més recentment, el brillant @washingtonpost va publicar un article d’opinió.
M’agradaria demanar als meus col·legues dels mitjans occidentals que ajudin a fer-hi llum. Necessiten atenció.

De debò. M’encenc. REALMENT AQUESTA IMATGE representa el puto dolor dels que patim càncer? La por, les nàusees, vomitar, la sonda nasogaàstrica, la cicatriu, no tenir cabell, el mareig, les vies, el porta, el DOLOR.
Tenim una societat que no vol parlar del dolor.

En aquest cas es tracta d’una firma “d’advocats” ( i una advocada en aquest genèric masculí plural).

Llegiu l’article de Mercè Otero, “Què fem amb els superlatius?”. Parla sobre els superlatius que empren els mitjans per parlar de les dones en el cinema i el teatre.


Enhorabona a @sergivicente guanyador del Premi Bertín del podcast d’ @oye_polo @anapolo___ i @oyesherman pel lamentable tuit de l’altre dia!
Encara esperem una resposta contundent del Consell d’Administració de @beteve i de @bcn_ajuntament
https://t.co/9SaZWSy90D

OPINIÓ I Avui parlem de la llei del ‘sí és sí’: @CarmePorta qüestiona el tractament mediàtic de les agressions masclistes.
https://t.co/EwF9x7R8b5

Mèdia.cat – Observatori Crític dels Mitjans (@MediacatCat) ha tuitat a 8:45 p. m. on dj., de febr. 02, 2023:
OPINIÓ I @CarmePorta: “A mesura que els mitjans han anat normalitzant les informacions sobre les violències masclistes, passant de la invisibilitat fins a la hiperexposició, hi ha hagut un canvi d’imaginari. Però tot i així les xifres d’audiència “manen””
https://t.co/EwF9x7RG0D
 

Ja és trist que tothom ho vegi, que sortim els tres a totes les fotos oficials i ni tan sols des de l’emissora on fem el programa s’anomeni a la @neusssi quan es parla del Búnquer. En fi. https://t.co/EjrUBYychW
 

Ens alegra que hi hagi companyes i companys que s’avergonyeixin del mal tractament que fan els mitjans de comunicació de les violències masclistes i que ho denunciïn

el cristo a TV3, el director de beteve jutjant (i negant) casos de violència sexual alegrement, els dos ex-directors de les dues principals ràdios del país acusats d’assetjament sexual, 8tv sent 8tv (da igual cuando leas esto)… ser comunicadora a Catalunya és molt depriment

Sindicat Periodistes (@periodistescat) ha tuitat a 0:21 p. m. on dl., de gen. 30, 2023:
Teniu tota la raó, no es pot victimitzar la denunciant i frivolitzar d’aquesta manera la violència masclista. El consell d’administració s’ha de pronunciar
 

Grup de Periodistes Ramon Barnils (@GrupBarnils) ha tuitat a 4:47 p. m. on dl., de gen. 30, 2023:
Tot el suport als companys (i sobretot a les companyes) de @SomBTV.
 

Grans els treballadors de @SomBTV un exemple per tota la professió: reivindicatius, defensen els seus drets laborals, el dret a la informació de la ciutadania, el servei públic i són feministes i posen el seu director “al puesto”. Es pot demanar més?
 

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.