miércoles 17 julio 2024

miércoles 17 julio 2024

Turquia: L’Estat posa impediments a les periodistes que cobreixen el terratrèmol

La meva col·lega @CFWIJ Sophie Fergus escriu sobre la intimidació i les amenaces que pateixen #womenjournalists per cobrir les conseqüències de #earthquake a #Turkey . #Journalists han estat molt impedides per l’estat enmig d’una tragèdia, i això no només censura els mitjans de comunicació sinó també el públic.

Aquest és un paràgraf irresponsable de @shira_rubin a @washingtonpost . La paraula àrab “sabaya” no té connotacions sexuals. Això és jugar amb tropes racistes i orientalistes sobre àrabs i musulmans. Confiar en la “traducció” inventada de la FDI de la paraula no és periodisme

https://x.com/LailaAlarian/status/1793443988625658251?t=PtBeAsrEtrj0E1pkKXa5ag&s=03

#Kosovo : #ArdianaThaçiMehmeti doxada després d’informar al grup Albkings Telegram, conegut per compartir imatges no consensuades de dones i noies. Com a resultat, la periodista es va enfrontar a una pluja de trucades d’assetjament. #WPF condemna i insta la policia a investigar.

Llegiu més: https://bit.ly/4dRCL5i

https://x.com/CFWIJ/status/1792905170017259662?t=2UeVLJRasMjas4iSNoHtHA&s=03

“Quan el discurs mediàtic invisibilitza l’homofòbia i estigmatitza el col·lectiu”, analitze el tractament mediàtic dels assassinats LGBTI-fòbics de Bilbo:

@CridaLGBTI @atzagaia @espaiQWERTY @ramdelaigua @benamics @AvanteLGBT @alasacoruna @diversitat @lambdavalencia

https://x.com/_elvicent/status/1792256506861138390?t=G_PWVnUYwgT3Ku9Q2tD0mQ&s=03

Quin disbarat absolut de campanya de l’Ajuntament d’Almeria. Si és un nen, sempre és agressió sexual.

Aquesta campanya ha de ser retirada avui mateix. És absolutament impresentable. Amb un nen, sempre és violació. L’alcaldessa d’Almeria, @Mar_del_MarVaz , ha de donar explicacions.

El diari de

@pacomarhuenda ha editat el post sense aclarir que havia difós una mentida. No es tracta d’un cartell del Ministeri d’Igualtat. El seu logotip hi apareix perquè l’Ajuntament d’Almeria pretenia acollir-se al finançament del ministeri per a la seva lamentable campanya.

Aquests dos titulars – d’ @abc_es i @larazon_es – són falsos: La campanya no és del Ministeri de @IgualdadGob La retira el @aytoalm (PP) perquè és seva. Va decidir invertir en això els diners del #PactoDeEstado contra la #ViolenciaDeGénero Per això els logos. Ens prenen per idiotes.

El Manual de bones pràctiques ce CIMAC és una eina per a qui doni seguiment periodístic al procés electoral 2024, recorda descarregar-lo aquí

https://acortar.link/ouSkCN

#Elecciones2024MX #EllasEnLasUrnas #MujeresPeriodistas #MujeresYMedios #ViolenciaPolítica

https://x.com/prensacimac/status/1790760046210740299?t=MbL_z76k3jpdS8wMzkZ5kQ&s=03

Perquè entengueu que sempre he estat sotmesa a aquestes pressions: quan vaig denunciar públicament l’assassinat de la periodista Shireen Abu Akleh per part d’Israel, a causa de la pressió exercida el vídeo va ser retirat fa uns mesos.

Suport a @RimaHas

Dones representen el 30% de les fonts informatives en mitjans digitals https://efeminista.com/mujeres-fuentes-informativas/… Fan del projecte liderat per

@maite_martin , on pots introduir un interval de temps per veure la quantitat de dones i homes citats en notícies https://gemeco.ujaen.es

#US :

@LauraRBelin s’enfronta a una demanda per difamació per haver informat sobre un debat sobre la prohibició de llibres. #SLAPP estan dissenyats per censurar, intimidar i silenciar els crítics mitjançant costoses batalles legals. Denunciem aquesta tàctica i estem amb Laura Belin i el seu equip en la lluita per la integritat periodística.

Sentir una periodista preguntar a un agressor sexual si van ser relacions consentides és posar en dubte el relat de la víctima-supervivent. #EstoesCulturadelaViolacion #DaniAlves #APrisión

Però a veure!

@abc_es

!És un violador! No s’enfronta a 7 anys. És la conseqüència. No és “practicar sexe”. És violar. No és “la dona d’un amic”. És la víctima. No “feia la migdiada”. Estava afectada x la medicació per la malaltia. Ja n’hi ha prou!

O sigui que va fer centenars de feines, i el titular del

@el_pais és aquest. Lamentable.

#Opinión Què passa amb les campanyes del govern estatal? Amb “Deixa de fer-te guaje”, pretenen minimitzar la violència de gènere a la pròpia administració del @GobOax . Escolteu la videocolumna de la periodista @ipaolaflor_es :

NO BASTEN LES DISCULPES de

@diarioeltrabajo

Titulars com aquests semblen ser de “temps periodístics” passats, els que lluitem des de fa dècades per superar, però cada dia estem atentes perquè penosament mai se’n van anar del tot, només avancem a poc a poc .

En la seva investigació, Reuters va detallar que només el 24% de les 174 posicions directives en 240 mitjans són ocupades per dones, malgrat que aquestes representen de mitjana el 40% del total de periodistes a 12 mercats

Ester Garcia, l’advocada de la acusació a Dani Alves, admet que va arribar a pensar que la noia no arribaria al judici. Ha criticat el paper d’alguns mitjans de comunicació, tant per la publicació de la identitat com pel seguiment, constant,del cas posant el focus en la víctima.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.