Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Suport en línia a víctimes de violència masclista

 

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra lles Dones, aquest 25 de novembre, des de la Fundació Àmbit Prevenció es posa a disposició de les dones “siemprevivas.org”, una eina de suport on line en temes de violència masclista.

 

La violència cap a les dones ha cobrat protagonisme en aquests dies en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials, principalment per l’assetjament i les agressions sexuals que diàriament s’enfronten les dones. A l’Estat Espanyol, un dels casos més sonats és el judici per violació grupal a una jove de 18 anys durant els Sanfermines a Pamplona.

A més, iniciatives com #Me too o # YoTambién han cobrat força arran de l’escàndol sexual en què està implicat el productor de cinema Harvey Weinstein.

 

Belinda-siempre vivas2

 

La denúncia pública i / o judicial és molt important, però a on poden demanar suport les dones que han viscut o viuen violència masclista? Un suport comunitari i des d’una xarxa de les mateixes dones?

El web siemprevivas.org és una plataforma online on les dones poden fer consultes, trobar informació, suport legal i psicològic. De la mateixa manera, s’ofereixen tallers mensuals d’empoderament i teràpies artístiques on es treballa, entre altres coses, el reconeixement dels diversos tipus de violències masclistes.

La pàgina web és una eina fàcil d’usar, amb l’opció de sortida ràpida, disponible en diferents idiomes i molt útil per donar suport a aquelles dones que, per diversos motius, no poden accedir a la recerca d’ajuda directa.

Involucra una sèrie de professionals de la psicologia, el dret, el treball social, la mediació i les teràpies artístiques, explica Mercè Meroño, responsable de la Fundació Àmbit Prevenció, que a més afegeix que “es tracta d’una plataforma en línia i la seva difusió és crucial per ajudar les dones que estiguin vivint violència masclista i el seu entorn. Per tant, compartir i difondre aquesta eina és contribuir a l’eradicació de la violència”.

La Fundació Àmbit Prevenció creà l’any passat siemprevivas.org amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa.

Neix de la necessitat de crear consciència, denúncia social i pal·liar les dificultats d’accés a les dones als mecanismes d’atenció, protecció i denúncia. D’aquesta manera, siemprevivas.org compta amb un equip de treball que és multidisciplinari i està format per professionals de la psicologia, el dret, el treball social, la mediació de conflictes i les teràpies artístiques, perseguint diversos objectius: crear consciència i denúncia social sobre les violències masclistes; pal·liar les dificultats d’accés de les dones als mecanismes d’atenció, protecció i denúncia; i fomentar la creació de xarxes d’ajuda entre dones i el seu empoderament a través de processos de participació que provoquen canvis en l’àmbit personal i col·lectiu.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Glòria Balañà, dirigeix una proposta del #jotambé de la Sala Beckett

  La Sala Beckett és molt més que un teatre, s’hi fan cursos, formació teatral, recerca,...

Montse Fernandez Garrido

Carmen Sarmiento rep un Premi de Comunicació no Sexista 2018

OPINIÒ El premi a la trajectòria professional, un dels Premis de Comunicació no Sexista 2018...

“Una fiscalitat injusta a Catalunya ens empobreix”

Foto: Joan Luzzatti (www.flickr.com)   “La vulneració de drets econòmics, socials i culturals està relacionada...