Dimecres 21 febrer 2024

Dimecres 21 febrer 2024

Compartir

Suport de GAMAG EUROPE (GE) a les dones i nenes de l’ Afganistan.

GE reuneix a periodistes, jutgesses i acadèmiques, tres col·lectius completament lligats en la seva lluita pel feminisme, pels DDHH de les dones i nenes amb la democràcia.

La defensa de la llibertat d’expressió, el periodisme, la protecció de l’autonomia universitària, les investigadores, – dos col·lectius a GE- i les jutgesses que representen l’estat de dret a (IAWJ) s’uneixen per primer cop per treballar plegades per la democràcia davant el govern polític islàmic afganès, d’ideologia integrista, que es al poder a l’Afganistan des del 15 d’agost passat. 

Davant la manca de DDHH que imposen els talibans a la població afganesa, especialment a dones i nenes, GE organitza un webminar en el qual hi sou convidades totes a participar-hi a través de l’enllaç que trobareu al final, per continuar buscant sortides i maneres d’ajudar a la població civil d’aquell país.

GE a través de la Federació Internacional de Periodistes (IFJ) apadrina a tres professionals perquè puguin abandonar el país amb les seves famílies. L’Associació Internacional de Jutgesses (IAWJ) estan ajudant a sortir del país o bé a sobreviure a les seves col·legues i a les seves famílies que han de romandre amagades davant la violència talibana.

També les acadèmiques, integrades a GE, que formen la xarxa Scholars at Risk (SAR) i treballen en el programe Inspireurope, que recolzen a les Investigadores at Risk han confluït en voler ajudar a les dones i nenes que no han pogut sortir de Kabul i que no poden anar ni a l’escola ni a la universitat, ni tan sols tenir una vida personal i professional digna.    

 

 

 

       

                                                GAMAG.Webinar.21OCT2021Poster.w panelists

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ponents de primer nivell

Si hi participeu podreu escoltar i fer preguntes a Farida Nekzad, abans del 15 d’agost era la directora del Centre per a la Protecció de dones periodistes afganeses (CPAWJ). També a Aimée Vega, presidenta de GAMAG,  Jeremy Dear, secretari General adjunt de IFJ, Anisa Dhanji, jutgessa i membre del Comité d’Ajuda a les magistrades afganeses i Joel Hanisek, del Policy&Programme Manager, SAR, Europe. Finalment també podreu fer preguntes a Shabir Ahamadi, refugiat afganès que va poder fugir amb el primer contingent que va fletar l’Estat espanyol i que actualment viu a Monflorite, Osca.

Aquest és un acte per sumar l’energia dels diversos col·lectius que es proposen ajudar a dones i nenes afganeses a poder pensar en un futur que respecti els seus DDHH com a persones i com a professionals.
“La Independent” de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya-Xarxa de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) participa com a membre de GE en l’organització de l’esdeveniment i llur difusió.. 

 

Aquest és l’enllaç per inscripcions

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: dret a decidir de les dones / La Independent / Notícies Gènere

    Foto: Amada Santos     La Xarxa de Dones per la Salut organitza un...

Cedaw mios

Entrevistes-Reportatges CEDAW II

  14 Abril 2016   III Entrevistes – Reportatges a dones que formen part de...

Estat espanyol – Catalunya: pobresa energètica en xifres / La Independent / Notícies gènere

En un context de crisi econòmica, on cada vegada pugen els serveis energètics, i on...