Dissabte 24 febrer 2024

Dissabte 24 febrer 2024

Compartir

Sudan: Acció urgent d’AI per evitar la lapidació d’Intisar Sharif Abdallah

 Intisar Sharif , de 20 anys, va ser acusada d’adulteri i condemnada a mort el 13 de maig en un judici injust sense accés a un advocat i sense traductor d’àrba ( llengua que no entén be). Intisar Sharif és a la presó juntament amb el seu fill petit de quatre mesos esperant que s’executi la seva sentència. Inicialment es va declarar no culpable, però en una vista posterior va admetre els càrrecs després d’haver estat colpejada pel seu germà. La sentència  es va basar únicament en aquest testimoni.

  Amnistia Internacional s’oposa a la pena de mort en qualsevol circumstància i a tots els mètodes d’execució. En concret la lapidació, concebuda per causar a la víctima un gran dolor abans de matar-la, és una violació de la prohibició de la tortura continguda en el Pacte i en la Convenció contra la tortura de la qual Sudan és signatari.  La condemna a mort contra Intisar Sharif Abdallah és una violació de les normes del dret internacional, i la seva execució violaria fins i tot la Constitució de Sudan, que prohibeix la pena de mort per a dones embarassades o lactants fins als dos anys de lactància.

És per tot això que  AI demana enviar crides abans del 6 de juliol del 2012 al president del Sudan, Omar Hassan Ahmad al-Bashir al correu info@sudan.gov.sd i al ministre de justícia Mohammed Bushara Dousa al correu info@sudanjudiciary.org, per tal que aturin la lapidació, anul · lin la seva condemna i la alliberin de manera immediata.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Després del 8 de març. Cine i futbol

    OPINIÓ Coincideixen a la cartellera tres pel.lícules que tracten de monarquies i poder....

Barcelona: CONFERÈNCIES Robyn Wiegman / La independent / Notícies gènere

Conferència impartida en el marc de la cloenda del curs 2014-15 del Màster i doctorat...

tere moll

Terribles complicitats patriarcals

OPINIÔ Fa uns dies una estimada amiga em comentava plena de dolor que no entenia...