Dimarts 21 març 2023

Dimarts 21 març 2023

Sentència d’absolució en el cas Morin que demostra que no practicava avortaments il.legals

La Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya manifesta estar d’acord amb la sentència que s’ha produït entorn el cas del Doctor Morin y el seu equip, en els que se’ls acusava falsament de haver efectuar  avortaments il·legals.

Amb aquesta absolució no s’acaba de tancar un dels capítols més negres contra els drets de les dones envers el seu propi cos, sinó que hi ha moltes escletxes. La primera és la de restituir tot el mal que s’ha pogut fer als i ales professionals i també a les dones que van estar encausades  – recordem que al mateix temps es van obrir altres causes a l’Estat Espanyol-.

 

L’altra escletxa és la manera parcial en la que s’està aplicant la Llei de salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs, que és desigual segons comunitats, no es realitza la prevenció i  ja no és universal ni gratuïta (doncs deixa a fora les dones que no tenen accés a la tarja sanitària).

Estan augmentant els instruments per frenar l’aplicació de la llei, com passa amb l’elecció dels nous membres del Comitès de Bioètica molt conservadors i antiavortistes,  i a més  a més, encara hi ha l’amenaça de canviar la Llei, d’una manera molt regressiva.

Tots aquests fets fan que cada cop s’intenti imposar una moral, que no és la de la majoria de la població i que ataca directament als Drets de les Dones.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

També et pot interessar