Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

Santiago de Compostela: Rols i estereotips a l’educació i a la comunicació / La Independent / Notícies gènere

 

A Santiago de Compostela se celebrarà el proper 7 de novembre una taula – col·loqui* sobre la violència de gènere i els mitjans de comunicació, organitzada dins el simposi: La transmissió dels rols i estereotips, és una qüestió d’educació?, de  comunicació? de l’APSC.

 L’encarregada serà la periodista Áurea Sánchez -Presidenta de l’Agrupación de Mulleres Xornalistas da Asociación de Periodistas de Santiago de Compostela (APSC)- que és experta en comunicació i gènere.

 

Aurea Sanchez

 

La xerrada d’Áurea Sánchez tractarà: la violència de gènere i els mitjans de comunicació, els principals reptes de la professió quan cal comunicar encertadament les notícies sobre aquesta xacra social; També fer una aproximació a l’origen d’aquest tipus de violència.

La conferència també comptarà amb la presència de professionals en el camp de l’educació social, per fer front a la importància de l’educació en valors i analitzar la forma en què la violència masculina es va filtrant en el teixit social mitjançant la internalització de rols i estereotips de gènere. En acabar les ponències, s’obrirà el col·loqui.

 

* Divendres 7 novembre a les 20h a la Casa Museo de Rosalia de Castro de Santiago de Compostela

En galego:

Venres 7 de novembro. Transmisión de roles e estereotipos, ¿unha cuestión de educación?, ¿de comunicación?. Lugar e hora: Casa Museo Rosalía de Castro. 20.00 horas. Duración: 1h.Contido. A xornalista Áurea Sánchez -Presidenta da Agrupación de Mulleres Xornalistas da Asociación de Periodistas de Santiago de Compostela (APSC). Experta en comunicación e xénero- exporá durante a súa charla: Violencia de Xénero e medios de comunicación, os principais retos da profesión á hora de comunicar axeitadamente as novas relativas a esta lacra social; ademais de realizar unha aproximación á orixe da mesma.  A charla contará tamén coa presenza de profesionais no eido da educación social, para abordar a importancia dunha educación en valores e analizar o modo en que a violencia machista vaise infiltrando no tecido social mediante a interiorización de roles e estereotipos sexistas. Ao final das ponencias abrirase coloquio.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar