Dijous 25 juliol 2024

Dijous 25 juliol 2024

Rebutjat al Parlament el retorn al programa de seguretat contra la violència masclista

Felip Puig afirma que la nova proposta arribarà abans d’un mes

Contra pronòstic, la sessió de la comissió del Departament d’Interior d’aquest matí al Parlament de Catalunya ha rebutjat la proposta presentada per ICV-EUiA de retorn al programa de seguretat contra la violència masclista iniciat per l’anterior govern i cancel·lat per l’actual govern de CIU.

El conseller d’interior, Felip Puig, ha dit que abans d’un mes presentarien la nova política de seguretat contra la violència masclista i amb aquestes paraules ha fet canviar la posició del PP que havia anunciat el vot a favor de la proposta i que finalment s’ha abstingut, i amb això ha fet variar el resultat esperat.

Han votat a favor de la proposta ICV-EUiA, ERC i PSC. La diputada d’ERC, Carme Capdevila, ha dit que la supressió del programa indica que la violència masclista deixa de ser una prioritat pel Govern i ha recordat la Llei obliga a les autoritats públiques l’abordatge d’aquest fenomen. El diputat del PSC, Joaquim Llena, també ha destacat que l’eliminació del programa indica que “s’està abaixant la guàrdia”.

SI ha votat en contra de la proposta argumentat, a través del diputat Alfons López Tena, que la funció de la Conselleria d’interior no és la sensibilització que segons Tena s’estava fent també a través d’aquesta conselleria, sinó la penalització d’aquest tipus de delictes, com també la prevenció. Magda Llorenç ha explicat els motius del vot en contra de CIU i ha afirmat, rotundament, que tot i la supressió del programa les activitats d’aquest no s’han aturat. Tots els partits han coincidit en dir que no es pot fer cap pas enrere en aquesta matèria.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Internacional – Colòmbia: ONU. Acord per per posar fi al conflicte / La Independent / Notícies Gènere

Phumzile Mlambo-Ngcuka, secretària general adjunta de Nacions Unides i Directora Executiva d’Onu Dones i Zainab...

Catalunya: Carme Forcadell: “Intentaré que sigui el Parlament de tots” / La Independent / Notícies gènere

Carme Forcadell ha estat la persona proposada per ERC dins la coalició de Junts...

Barcelona – Internacional: 11 i 12 d’octubre: Jornades “La borsa o la vida: Transnacionals i Feminismes” / La Independent / Notícies gènere

Des de la Campanya No als Tractats de Comerç i Inversió i en col·laboració amb...