Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

“Para Todos la 2” de TVE i la visió de gènere als mitjans promoguda per la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

 

Us presentem dos programes realitzats per la periodista Dolors Elies, que va viatjar a Fes del 21 al 23 d’octubre de 2011, per fer entrevistes i reportatges a les periodistes de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Génere que varen assitir a la IV Trobada Internacional celebrada en aquesta ciutat del Marroc.

El primer programa, elaborat a FES (RIPVG), de Para todos la 2 de TVE fou emés l’11 de novembre a las 13h 15m per La2 :

Dones periodistes en països en conflicte”

saralovera
Click a la imatge per veure el vídeo
El programa de TVE “Para todos la 2” ha entrevistat a Barcelona a la periodista mexicana Sara Lovera (de SEMLac i responsable de relacions institucionals internacionals de la Independent) en el context de la IV Trobada Internacional de la XIPVG a Fes, al Marroc. Dolors Elías i un càmera del programa es van desplaçar a Fes per fer el seguiment de la IV Trobada Internacional de la XIPVG i entrevistes a diverses companyes gràcies a la col·laboració d’Ajuda en Acció amb la XIDPIC.CAT. En aquest cas són les periodistes Lucía Lagunes (Directora de CIMAC, Mèxic) i la reconeguda periodista de Colombia, Fabiola Calvo. Totes elles parlen de la situació de violència als seus països i de com afecta d’una manera especial a les dones, a periodistes i a comunicadores i defensores de Drets Humans.

El segon programa, elaborat a FES (RIPVG), de Para todos la 2 de TVE fou emés el 16 de desembre a las 13h 15m per La2:

“El paper de les dones als mitjans de Comunicació”
taulavid2
Clic a la imatge per veure el vídeo
“El programa Per a tots la 2  va emetre aquest passat 16 de desembre el reportatge sobre la IV Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG). El reportatge fa una reflexió sobre els mals hàbits periodístics i sobre com estan representades les dones de forma desigual. El reportatge recull diferents testimonis de les periodistes de la RIPVG reunides a Fes amb l’objectiu de treballar unides per aconseguir que els mitjans de comunicació no informin exclusivament des de la visió masculina i reivindicar que les dones tenim els mateixos drets que els homes però no som iguals i que això cal reflectir-ho “. Entre les periodistes entrevistades:
Jenny Rönngren de Suècia, Tona Gusi de Catalunya i Liliana Hendel d’Argentina. També recull l’opinió de Marta Cairó, responsable de campanyes d’Ajuda en Acció.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Societat Civil fa possible L’ENDEMÀ, assolint la xifra de 300.000€

Isona Passola va dir molt emocionada als mitjans: “estem gratament sorpresos per la resposta dels...

Barcelona: La lluita de les dones amazigues al Festival Barnasants / La Independent / Notícies gènere

Barnasants ofereix el diumenge 28 de gener, una jornada de suport al poble amazic, que s’obrirà...

Sobre la experiencia del llamado “15-M” y la colonització

Yo soy un poco más escéptica y hasta irónica con la coyuntura en el Estado...