Dijous 18 juliol 2024

Dijous 18 juliol 2024

Compartir

“Imaginant T”, la llibertat de viure el teu propi cos

Stefania Minghini, guionista i actriu: “Imaginant T” toca un tema original i transgressor com és prendre testosterona per part de les dones i persones transgènere, fet que no ha tingut una representació en l’espai cinematogràfic. Som conscients que pot causar molt debat i diversitat de reaccions, però nosaltres i tot l’equip apostem per continuar en aquest projecte…”

 

“Imaginant T” és un curtmetratge que narra la història de dues persones que prenen testosterona. Andreas per fer un canvi de sexe des dona a home i Gea per augmentar la seva libido i experimentar amb el seu cos i la seva identitat de gènere femení. La seva trobada donarà lloc a un diàleg amb elles mateixes i amb les seves pròpies decisions. Stefania Minghini, guionista italiana i una de les actrius principals de “Imaginant T” va dialogar amb La Independent per explicar sobre aquesta significativa producció.

 

Com sorgeix “Imaginant T”, per què es van decidir per un tema tan transgressor, sobretot en un país tan conservador com Itàlia?

“Imaginant T” neix d’una trobada i sinergia que vam tenir Lucia Lore i jo. Les dues som, a més de guionistes, les actrius principals del curtmetratge. Ens va inspirar el llibre de la filosofa Beatriz Preciado, “Testo Yonqui”, que tracta de l’experiència de la mateixa autora en prendre testosterona. Llavors, vam decidir escriure un guió sobre el tema. Això va implicar un procés seriós de documentació prèvia, a través de les històries de vida d’algunes amigues Transgender. La nostra pretensió era representar, en el món del cinema, històries invisibles: dones i persones transgènere que prenen testosterona per deconstruir i experimentar amb la seva pròpia identitat de gènere.

 

Tot l’equip humà, tant artistes com de producció i direcció són activistes feministes? Explica’ns com es van implicar en aquesta iniciativa

En realitat la major part de l’equip no són activistes feministes. Si que Lucía i jo estem involucrades en el món feminista com activistes i artistes. I el que vam fer va ser implicar, comprometre i sensibilitzar a la resta de l’equip sobre la importància d’invertir capacitats professionals i tècniques en un projecte que tracta un tema tan complex i inusual. És per això que aquesta experiència té encara més rellevància, perquè tot l’equip del film s’ha sensibilitzat i ha investigat sobre la comunitat LGTBQI i, específicament, sobre el tema de prendre testosterona entre dones i persones transgènere.

immaginaret 1

 Stefania Minghini i Lucia Lore, guionistes i actrius principals del curtmetratge.

 

“Imaginant T”, és llavors un experiment …

Més que un experiment, “Imaginat T” ha fet que les persones involucrades en la seva producció experimentin la complexitat de construir un projecte tan desafiant, tant pel tema que tracta com pel que ha implicat l’organització i producció del film. “Imaginant T” és un curtmetratge que s’està realitzant sense finançament públic ni privat. És un film “no-budget” que, gràcies als esforços i energies de tot l’equip, té una qualitat molt alta a nivell de rodatge i imatge. Per això tenim encara més satisfacció pel resultat artístic del film.

 

Com es troba actualment el procés de producció? Sabem que estan impulsant una campanya de crowdfunding per finançar les despeses, com es poden implicar les persones que desitgin col·laborar-hi?

Estem en el procés d’acabar el curtmetratge. Ens cal acabar la post producció sonora i la banda sonora original, que s’esta realitzant gràcies a la col·laboració d’un gran professional que és músic i tècnic de so. Aquest treball té un cost elevat. Per això estem impulsant una campanya de crowdfunding, animant el públic a que col·labori en el la finançament, i que a més participi amb els seus comentaris i crítiques constructives en la construcció del nostre projecte. En aquest sentit, estem molt animades ja que s’està creant una comunitat de gent que entra a formar part del nostre projecte com a seguidora i donant del curtmetratge. A canvi, oferim fantàstics regals com bosses amb el logo del film, entrades en film festivals, un sopar amb tota l’equip del film i molts més … Totes les informacions sobre els gadgets i el curtmetratge en general es troben a la plataforma italiana “Produzioni dal Basso”, on es pot mirar el tràiler del curt, fer els comentaris i donar support.

També tenim la pàgina facebook “Immaginare T”. Aquí hi ha tota la informació sobre les activitats i els esdeveniments que organitzem per presentar la nostra campanya de recaptació de fons.

 

Sabem que, tot i que falta la producció final de “Imaginant T”, ja s’està participant en festivals cinematogràfics …

Sí. Hem participat en el Florence Queer Festival que és un festival internacional de cinema LGTBIQ a Florència (Itàlia) i en uns dies estarem al festival del cinema LGTB del Salento a Lecce (Itàlia). Quan el curtmetratge estigui acabat al gener volem participar en altres festivals de cinema internacionals, també a Barcelona i a Espanya.

 

Imaginem que fer activisme des del cinema és molt desafiant enfront del model comercial de la producció cinematogràfica

Considerem que aquest és un repte innovador, que pretén fer visible una realitat social, de la qual es vol parlar molt poc. “Imaginant T” toca un tema original i transgressor com és la presa de la testosterona per les dones i persones transgènere, que no ha tingut una representació en l’espai cinematogràfic. Som conscients que pot causar molt debat i diversitat de reaccions, però nosaltres i tot l’equip apostem per continuar en aquest projecte per contribuir a transformar la manera de mirar i comprendre aquesta realitat.

immaginaret 2

 

Sens dubte és una producció transgressora, tal i com assenyales. Què trobarem de diferent?

El curtmetratge té un guió molt original i ben escrit. Tractar el fet de prendre testosterona és desafiant. No tenim la pretensió que el curt sigui una anàlisi i visió completa del tema, però a través dels personatges presentem dues maneres diferents de viure, de deconstruir i experimentar la seva pròpia identitat de gènere prenent testosterona.

Al film parlem de BIO- dones i BIO-homes per subratllar que si be hi ha persones que quan neixen tenen un sexe femení o masculí, també hi ha persones intersex que poden transformar-se i canviar-se en un altre gènere si així ho decideixen. Aquestes visions múltiples sobre el gènere constitueixen l’ànima ètica i política del film.

 

Algun missatge vindicatiu que vulguis deixar a les lectores i lectors de La Independent

Després de cada activitat que fem en la nostra vida hi ha una elecció política. Triar com menjar, vestir, a qui llegir o amb qui construir un projecte. El missatge de “Imaginant T” és aquest: la llibertat de poder triar com volem viure el nostre cos, la nostra identitat i orientació sexual. És fonamental el nostre dret d’autodeterminar-nos com a éssers humans.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“El gran dèficit democràtic actual és la pèrdua del talent femení”

Entrevista a Anna Mercadé i Ferrando, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, que...

Barcelona: ha mort Luisa Fortes Roca, feminista i activista cultural / La Independent / Notícies gènere

La Llibreria Pròleg ha fet arribar a les seves associades un escrit de condol en...

Procurem que no se’ns escapi el tren.

El títol fa referència a la dita de no perdre oportunitats, però realment qui perd...