Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Publicació llibre: Trobada d’Investigadors / es Xilens a Barcelona 2010.

Nota de premsa:

Els dies 26 i 27 de febrer de l’any 2010 es va desenvolupar la Primera Trobada d’Investigadors (es) Xilens (es) a Barcelona, l’objectiu va ser posar en comú les investigacions i projectes que realitzen els (es) joves investigadors (es) xilens ( es) a Europa, enfortint vincles i facilitant plataformes d’intercanvi. La instància congregar un centenar de persones estudiant a Barcelona i altres ciutats veïnes, com Madrid, París o Salamanca, especialitzant-se en diverses disciplines.


Com una manera de recopilar i sintetitzar aquesta experiència, ha estat editat i publicat recentment “Socialitzar Coneixements. Primera Trobada de la Recerca es Xile @ s a Barcelona “, llibre que integra quaranta-cinc articles de gran amplitud temàtica. Així, tracta de resums de ponències i articles en les àrees de Ciències Socials, Ciències Naturals i Estudis Ambientals, Humanitats, Arts Visuals i Escèniques, Urbanisme, Ciències de l’Educació i Ciències de la Salut. L’eix que alinea les diferents aproximacions i focus d’investigació és la contribució al context xilè des de la posició d’investigador (a), en un marc de pensament crític i reflexiu del passat, present i potencial futur del nostre país.

L’esdeveniment de llançament es durà a terme el dia Dimarts 5 de juliol a la Universitat Politècnica de Catalunya. A la cerimònia, realitzarà la presentació de la publicació una representant de la comissió editora del text i comptarà amb la revisió del Vicerector de Política Científica de la casa d’estudis, Xavier Gil. Després del llançament, el llibre es farà disponible, en format digital, al lloc web de la trobada http://encuentrobarcelona2010.wordpress.com i es distribuirà als seus autors, als col.laboradors i assistents a la Trobada, a institucions d’educació xilenes i catalanes i al públic en general.

La iniciativa de la Trobada i la publicació sorgeix d’un grup d’estudiants xilens (es) a Barcelona, organitzats en l’Assemblea d’estudiants xilens (es) a Barcelona, creada a principis de l’any 2007. L’objectiu de l’Assemblea ha estat integrar i coordinar els (es) estudiants xilens (es) de postgrau i d’organitzar accions culturals, d’investigació i difusió a Barcelona. Actualment, el 50% dels (es) becats (es) xilens (es) que escullen Espanya com a destinació per als seus estudis de postgrau, seleccionen universitats catalanes.

Tant la dinàmica de l’Assemblea com la Trobada i el Llibre procuren tenir un enfocament de gènere. En particular, el Llibre conté dues ponències específiques de la matèria.

Trobada d’Investigadors / es Xilens a Barcelona 2010

http://encuentrobarcelona2010.wordpress.com

twitter: @ enbarcelona2010

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Najwa Nimri torna a Barcelona en l’estrena del 1er CICLE DONES

Per als concerts d’inauguració, del 1er CICLE DONES del dissabte 17 de novembre, amb l’actuació de...

Començarem tantes vegades com calgui

Com va dir André Gide, totes les coses ja han estat dites però, com que...

Catalunya: L’ICD presenta una eina per fer el Nomenclàtor de carrers amb nom de dona / La Independent / Notícies gènere

Montserrat Gatell, presidenta de l’ICD presentant el nomenclator. Foto gen.cat   L’Institut Català de les...