Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Presentació d’ Alerta Feminista

 

 

Dissabte 25 d’abril es va presentar públicament Alerta Feminista, al Pou de la Figuera, al barri vell de Barcelona. Més d’un centenar de persones hi varen assistir per donar suport al  Manifest, ja signat per més de 600 dones, i continuar amb la difusió dels seus continguts i campanyes.

 

 AF

 

Lola Majoral presentà l’acte que va consistir en la lectura de breus reflexions per part de 19 dones i  1 home en representació de la diversitat de col·lectius que aplega Alerta Feminista, en una valoració d’aquesta iniciativa i finalment en la lectura del Manifest.

 

AF presentadora    AF Otero

 

Entre les lectures de les reflexions s’hi varen poder escoltar, a voltes lemes i a voltes propostes sobre i per a: la sobirania del cos, el respecte per la terra, la sobirania dels pobles, i contra el TTIP; per una pràctica econòmica centrada en la sotenibilitat de la vida; contra la militarització de la societat, contra la presència de cossos policials i militars en els espais públics; el dret a una maternitat lliure i desitjada i un part conscient, sentit i consentit; una sanitat pública que respecti el dret al propi cos; per constatar la fortalesa i la llibertat de les dones alhora que reclamar els recursos i la impunitat zero davant les violències masclistes; pel mon rural i les dones pageses; que des dels moviments socials, els partits etc. les dones que fan política marquin les agendes polítiques; unes noves masculinitats contra les masculinitats hegemòniques…

 

AF Vivas

 

AF dues joves     AF Tamaia

 

 

La voluntat recollida rera totes aquestes reflexions i d’altres, foren manifestades en l’objectiu de despatriarcalitzar el món i la vida, de fer trontollar l’ordre simbòlic patriarcal, de construir el món amb una nova mirada, pensar-ho tot de nou… en el convenciment que tot allò personal és polític.

 

 

AF sola  AF S.C  AF sol

 

AF darrera

 

També durant l’acte hi hagueren salutacions a col·lectius del País Valencià (en plena Diada) i en suport a les anarquistes represaliades.

Els col·lectius d’Alerta Feminista van manifestar la seva satisfacció “per haver estat capaces de generar un espai on la riquesa i diversitat dels feminismes ens podem trobar, des d’una perspectiva radical i transformadora, per a reforçar-nos i donar-nos reconeixement, visibilitat i autoritat, en la pràctica d’una política de la relació que ha de ser despatriarcalitzant”.  També consideren que poden  “… des d’aquest lloc físic, simbòlic, polític, continuar generant nova política”.

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Granollers: 8 de març amb Un cop de mà especial “Per un ús no sexista del llenguatge”

Diumenge, 11 de març de 2012 a les 12:00 Celebracions Un cop de mà especial...

JORNADES: LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LA COMUNITAT HOMOSEXUAL I TRANSSEXUAL

  Direcció: Carlos Villagrasa Alcaide i José Benito Eres Rigueira   21 DE FEBRER DE...

Mexico: Inaceptable la escalada de violencia contra manifestantes y prensa / Coordinación de Redes de Periodistas y Libertad de Expresión en CIMAC

Es deber de todas las autoridades garantizar el ejercicio legítimo a la libre expresión,incluido el...